Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τη… σούταρε ο Ντιέ – Ξύλο στην Καβάλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι αργοναύτες βύθισαν ακόμη περισσότερο την ΑΕΛ, επικράτησαν με 1-0 χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Ντιέ και επέστρεψαν στις επιτυχίες. Επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες, μεγάλη ένταση και εντός αγωνιστικού χώρου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το ματς είχε χαρακτήρα τελικού και αυτό αποτυπώθηκε με την ένταση που υπήρξε καθ΄όλη τη διάρκεια του. Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης οπαδοί έσπασαν πολλά καθίσματα και τα πέταξαν. Η επέμβαση της αστυνομίας ηρέμησε την κατάσταση.

Στα αγωνιστικά, η Καβάλα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τσοντοφάλσκι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα.
 
Η κρισιμότητα του αγώνα, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου. Σε αυτό “βοήθησε” και ο Καλόπουλος αφού στο 15′ σε μία καθαρή φάση με τον Τόμας να ανατρέπει εκτός περιοχής τον Κουζέν και τον Μετίν να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, όχι μόνο σταμάτησε λανθασμένα τη φάση αλλά έδωσε και ανάποδα το φάουλ.
 
Στα επόμενα 10 λεπτά με την παραμικρή αφορμή οι παίκτες ήταν έτοιμοι για “μάχη”, ευτυχώς πάντα υπήρχαν οι ψυχραιμότεροι που απέτρεπαν τη σύρραξη.
 
Η ΑΕΛ ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ο Μπλάζεκ με ωραία ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή απομάκρυνε ο Γκαλίνοβιτς.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Καβάλα. Στο 47′ Ο Ντιέ έπιασε “ξερό” σουτ έξω από την περιοχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσοντοφάλσκι.
 
Το τέρμα αυτό έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην Καβάλα η οποία κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το δεύτερο γκολ. Ο Ντουγκλάο σε δύο περιπτώσεις και ο Βουτσίσεβιτς που σημάδεψε το δοκάρι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να τελειώσουν πρόωρα το ματς.
 
Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό και αν δεν υπήρχε ο Τσοντοφάλσκι το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ο έμπειρος πορτιέρο νίκησε στα τετ α τετ τους Ογκμπέτσε, Περεϊρίνια και Αμντούν αλλά δεν μπόρεσε μόνος του να αποτρέψει την έβδομη σερί ήττα της Λάρισας που βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο (71′ Θεοδωρέλης), Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόζο, Ντιέ, Αμπντούν, Βουτσίσεβιτς (77′ Ντικρόκ), Ονουάτσι (74′ Περεϊρίνια), Ογκμπέτσε.

 
Λάρισα: Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (60′ Τσιμπάμπα), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Μετίν (75′ Σίμιτς), Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε