Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι συνέβη στο ΟΑΚΑ: Η θέση της αστυνομίας

Τι συνέβη στο ΟΑΚΑ: Η θέση της αστυνομίας

Όλα ξεκίνησαν δυο ώρες πριν αρχίσει το ντέρμπι, με επίθεση χούλιγκαν κατά των αστυνομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο απολογισμός «πλούσιος»: συνολικά 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δυο σοβαρά. 23 άτομα έχουν συλληφθεί και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ έγιναν και 57 προσαγωγές.

Πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν από τους χούλιγκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, δυο ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και συνεχίστηκαν έως τη στιγμή της οριστικής διακοπής.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα οπαδών με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα θέλησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους διέλυσαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Πριν ξεκινήσει το ματς, οπαδοί που βρίσκονταν στις εξέδρες μετά από έλεγχο, βγήκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μετά από λίγο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Μαζί τους πήγαν και πολλοί από εκείνους που περίμεναν να περάσουν στις θύρες, με συνέπεια πολλοί να εκμεταλλευθούν το χαμό και να μπουν στο γήπεδο χωρίς να τους γίνει έλεγχος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι συγκρούσεις έξω από το ΟΑΚΑ δε σταμάτησαν, με τους χούλιγκαν να πετούν φωτοβολίδες κι άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.
Και στο ημίχρονο, πολλοί από εκείνους που ήταν μέσα, βγήκαν εκτός για να συνεχίσουν το… έργο τους! Εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες, μολότοφ και παντός είδους αντικείμενα.

Και αφού το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση, οι χούλιγκαν συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, σπάζοντας τα κιγκλιδώματα, πετώντας βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα πολλά.

Εντός και εκτός το ΟΑΚΑ θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα για κατοχή βομβών μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας. Έγιναν και 57 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας βρέθηκαν 3 δοχεία των 16 λίτρων το καθένα με εύφλεκτο υλικό, 3 αυτούσιες βόμβες μολότοφ και αρκετά υπολείμματα άλλων, 15 βεγγαλικά και κροτίδες και ένα σφυρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα της ντροπής – Κατόπιν… εορτής η αντίδραση της Πολιτείας – Σκέφτονται αναβολή της επόμενης αγωνιστικής μετά τα αίσχη στο ΟΑΚΑ

Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO από τα επεισόδια στο ντέρμπι “αιωνίων”

Το NewsIt κατέγραψε την εικόνα του ΟΑΚΑ μετά τον…πόλεμο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε