Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για Ηρακλή – Επεισόδιο Κούγια με Καΰμενάκη

Παράταση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης να υποβάλουν υπομνήματα, έδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά την εκδίκαση της έφεσης του “Γηραιού”κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα πλαστά δελτία. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κλώτσησε τον ισχυρό άντρα του Αστέρα Τρίπολης!
Να θυμίσουμε πως η απόφαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του “Γηραιού” ως 16ος της βαθμολογίας στην Football League και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολη στην μεγάλη κατηγορία.
 
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ηρακλή, από τις ΠΑΕ Λεβαδειακός, Πανθρακικός και Δόξα Δράμας, που εκπροσωπήθηκαν από τον Βασίλη Γκαγκάτση. Οι εν λόγω ομάδες ισχυρίζονται πως έχουν έννομο συμφέρον ζητώντας να υποβιβαστεί ο Αστέρας Τρίπολης και να ανέβουν δύο επιπλέον ομάδες από τη Football League.
 
Πολυπληθής ήταν η αντιπροσωπεία του Ηρακλή στην ΕΠΟ αποτελούμενη από την γνωστή τριανδρία Χατζηπαναγή, Κωφίδη και Παπαϊωάννου καθώς τον νυν πρόεδρο του Αρη κ. Αρταβάνη, τον πρόεδρο του ΔΣ κ.Γωγάκος και το νομικό επιτελείο αποτελούμενο από τους Αδαμίδη, Βαγιάκο, Κάρμη.
 
Την ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσώπησαν πέντε δικηγόροι, οι κ.κ. Βαγιάκος, Κάρμης, Διαμαντόπουλος, Κυρίτσης και Αδαμίδης, ενώ τον Αστέρα Τρίπολης οι κ.κ. Κοντοβαζαινίτης και Χριστόπουλος.
 
Ο κ. Κοντοβαζαινίτης υποστήριξε πως “… οι παρεμβαίνοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον. Αυτό που θέλουν είναι να υποβιβαστεί ο Ηρακλής, αλλά όχι ως 16ος”, ενώ ο Βασίλης Γκαγκάτσης ανέφερε πως “… εμείς θέλουμε να εξαφανιστεί η πρώτη απόφαση και να γίνει δεκτή η έφεση του Ηρακλή”.
 
Ο κ. Βαγιάκος από την πλευρά του Ηρακλή είπε πως “… δεν αποδεχόμαστε πως είναι πλαστό το έγγραφο», ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Λεοντής, αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του επιστολή του Γιάννη Τάκη όπου λέει «μια όποια στιγμιαία λανθασμένη επιλογή μου, δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο αφανισμού της ομάδας”.
 
Ο κ. Κάρμης τόνισε: “Μας έχει ήδη επιβληθεί ποινή που είναι η ανάκληση των δελτίων. Επίσης υπάρχει το άρθρο 20 περί πλαστογραφίας και αυτό θα έπρεπε να εφαρμοστεί, ώστε να μας επιβληθεί πρόστιμο. Η πρωτοβάθμια επιτροπή έκανε μία ακροβασία για να σώσει τον Αστέρα. Είναι μια παράνομη μεθόδευση για να σώσουν τον Αστέρα. Πρέπει να εξαφανιστεί η απόφαση. Το όποιο αδίκημα υπάρχει έχει παραγραφεί ένα μήνα μετά την έκδοση των δελτίων”.
 
Ο κ. Κοντοβαζαινίτης παρενέβη αναφέροντας πως “… πρόκειται για αδίκημα συνεχές και κατ’ εξακολούθηση, μέχρι την τελευταία αγωνιστική”.
 
Ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε πως “…το ΔΣ της ΕΠΟ και το Διαιτητικό Δικαστήριο έχουν αποφασίσει ότι οι τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν υποβιβαστεί. Ο Αστέρας δεν νομιμοποιείται να κάνει καταγγελία”.
 
Έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής του Ηρακλή, Σάββας Κωφίδης, διερωτήθηκε: “Αν ένας παράγοντας της ΕΠΟ έκανε ένα λάθος, θα καταργούσαμε την ΕΠΟ;», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Γεράνης, είπε: «Επτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας και 40 παιχνίδια εμπλέκονται στα στημένα. Είμαστε καθαροί, θα είναι σκάνδαλο αν δεν σωθούμε”.
 
Να επισημάνουμε ακόμα πως έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ υπήρχαν περίπου 30 οπαδοί του Ήρακλή, ενώ περίπου 100 έμειναν συνεχώς αποκλεισμένοι από την αστυνομία στην Κατεχάκη.
 
Επίθεση στους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας στο περιθώριο της εκδίκασης της έφεσης του Ηρακλή από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.
 
Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής επιτέθηκε φραστικά στον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννη Καϋμενάκη, λέγοντας του: “Είστε λαμόγια. Θέλατε να αγοράσετε και την Παναχαϊκή. Όπου σας βρίσκω θα σας γ….ω”. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες όταν προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κ. Καϋμενάκη και τον κλώτσησε!
 
Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα μίλησε αποκλειστικά στο “arcadia-sports”, με αφορμή όσα συνέβησαν στα γραφεία της ΕΠΟ, τα οποία είχαν ως πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κούγια! Η απάντησή του, σύντομη, αλλά καυστική!
 
“Δε θα δώσω το παραμικρό δικαίωμα σε κάποιον που του έχω κάνει μήνυση. Επίσης, δε θα ασχοληθώ με κάποιον τον οποίο ξυλοφόρτωνε η γυναίκα του, όπως ο ίδιος δήλωνε στα κανάλια! Ασχολούμαι μόνο με σοβαρούς και επιτυχημένους ανθρώπους!”
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε