Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Την… κάναμε να μοιάζει Dream Team

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Η Εθνική πραγματοποίησε τη χειρότερη της εμφάνιση στο τελευταίο της φιλικό και επέστρεψε στις ΗΠΑ να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο και να φτάνουν στο φιλικό “θρίαμβο” με 87-59.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Χωρίς τους Μπουρούση και Σχορτσιανίτη, ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση ευτυχώς όχι σοβαρά, η Εθνική μας ομάδα παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των Αμερικανών.

Οι περίπου 9000 θεατές πάντως είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό σόου από τους παίκτες του Μ΄’αικ Σιζέφσκι.

Οι Έλληνες παίκτες έδειξαν σαφέστατα επηρεασμένοι από τα όσα έγιναν στο ματς με τη Σερβία, μιας και την Πέμπτη θα πρέπει να καταθέσει η ΕΟΚ το υπόμνημα της, ενώ θα απολογηθούν και οι Φώτσης, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης.

Οι Αμερικανοί έπαιξαν εκπληκτική περιφερειακή άμυνα, ανάγκασαν τους Έλληνες σε 24 λάθη και βρήκαν πολλές φορές την ευκαιρία να τρέξουν. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι ασυναγώνιστοι.

Η διαφορά έμεινε σε χαμηλά επίπεδα στο πρώτο ημίχρονο χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσαρτσαρή. Ο διεθνής σέντερ έπαιξε και για τους Μπουρούση, Σχορτσιανίτη, σημειώνοντας συνολικά 24 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δρόμοι προς το καλάθι έκλεισαν και η Εθνική δεν μπορούσε να σκοράρει. Αντίθετα οι Αμερικανοί με εξαιρετικό επιθετικό πλουραλισμό άνοιγαν συνεχώς τη διαφορά.

Τελικά αυτή έφτασε μέχρι τους 28 πόντους, προσγειώνοντας “ανώμαλα” την Εθνική που μέχρι τώρα μετρούσε μόνο νίκες στα φιλικά.

Ελλάδα: Ζήσης 2, Σπανούλης 7 (7 λάθη), Καλάθης 7, Φώτσης 8, Πρίντεζης 3, Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 24 (7 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 1 (6 λάθη), Βουγιούκας 1.
ΗΠΑ: Μπίλαπς 7, Ντουράντ 15, Ρόουζ 11, Γκόρντον 18 (4 τρίποντα, 4 κλεψίματα), Γκέι 6, Ιγκουαντάλα 7, Γκρέιντζερ 3, Γουέστρμπρουκ 8, Κάρι 4, Λαβ 8 (13 ριμπάουντ), Όντομ 0 (5 κλεψίματα)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε