Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Την καβάλησε – Καβάλα-ΑΕΚ 2-1

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Απολύτως κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι, νίκησαν… μόνο 2-1 την προβληματική Ένωση και την προσπέρασαν στη βαθμολογία. “Τσουβάλι” οι ευκαιρίες της Καβάλας, με δέκα από το 70′ η ΑΕΚ. Χάνει το ντέρμπι ο Καφές.

Δείτε το LIVE του αγώνα.

Έξαλλος ο Χιμένεθ μετά το ματς

Μία ακόμη άσχημη εμφάνιση για την ΑΕΚ σε εκτός έδρας αγώνα ήταν αυτή στην Καβάλα. Η πέμπτη ήττα μακριά από την έδρα της όμως συνδυάστηκε με το χειρότερο πρόσωπο της, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και διαχειρίστηκε πολύ καλά την αναμέτρηση.
Οι “Αργοναύτες” έδειξαν με το καλημέρα στον αγώνα τα δόντια τους, απειλώντας με τον Βουτσίσεβιτς και οι επιλογές του Κάσπερτσακ αποδείχτηκαν ολόσωστες για τη συνέχεια. Ο αντίπαλος άλλωστε έκανε πιο εύκολο αυτό το έργο καθώς οι απουσίες στην άμυνα και η έλλειψη συνεννόησης, την έκαναν τραγική. Ότι δεν κατάφερε ο Σέρβος στο πρώτο λεπτό το έκανε στο 14′ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο και η χλιαρή αντίδραση τους περιορίστηκε μεταξύ 30′ και 40′. Αντιθέτως η Καβάλα με απόλυτο κυρίαρχο τον Αμντούν κεντούσε στο γήπεδο, χάνοντας μία κόμη ευκαιρία με τον Βουτσίσεβιτς, μία με τον Αλγερινό και μία με τον Ονουάτσι για να “καθαρίσει” το ματς στο πρώτο 45λεπτο.
Η ΑΕΚ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα γι’ αυτή. Ο Χιμένεθ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Σκόκο και τον Γκέντσογλου αναζητώντας περισσότερη δημιουργία, όμως η Καβάλα που δεν χρειαζόταν να αλλάξει απολύτως τίποτα “χτύπησε” μετά από 40 δευτερόλεπτα με τη δεύτερη ασίστ του Αμντούν και σκόρερ αυτήν τη φορά τον Ονουάτσι. Η Ένωση για ακόμη μία φορά δεν αντέδρασε, αντιθέτως είδε τον Αμντούν σε δύο περιπτώσεις να απειλεί τον Σάχα προκειμένου να διευρύνει το σκορ. Ο Σκόκο επιχείρησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του όμως οι αποδέκτες των προσπαθειών του δεν είχαν καλά τελειώματα. Ο Λυμπερόπουλος που πέρασε στο ματς στο 55′ έδειξε ανέτοιμος και ο απελπιστικά μόνος Μπλάνκο ήταν ακίνδυνος.
Από τη στιγμή που η Καβάλα δεν έκανε τις ευκαιρίες της γκολ προκειμένου να “ισοπεδώσει” τους κιτρινόμαυρους, αυτοί κατάφεραν να φτάσουν στη μείωση στο 85′ χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Σκόκο μετά από κάθετη πάσα του Γκέντσογλου. Τίποτα δεν άλλαξε όμως για την ΑΕΚ που από το 70′ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Καφέ και εξαιτίας των τριών αλλαγών που είχε ήδη κάνει ο Χιμένεθ. Η καλύτερη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή προσπέρασε στη βαθμολογία τον Δικέφαλο στον οποίο θα πρέπει να αλλάξουν πολλά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο Καφές θα χάσει το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους καθώς υπέστη ρήξη οπίσθιου χιαστού, ενώ τραυματίες αποχώρησαν ο Σάχα με διάταση και ο Πατσατζόγλου με κάκωση.

Οι παίκτες της Καβάλας θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 100.000 ευρώ αφού ο Σταύρος Ψωμιάδης τήρησε την υπόσχεση του και μετά το ματς κατέβηκε στα αποδυτήρια και ανακοίνωσε το ποσό που θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (56′ Σιόντης), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ονουάτσι (91′ Αλεξάντροβιτς), Βουτσίτσεβιτς (75′ Βουτσίσεβιτς)

ΑΕΚ: Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς, Πατσατζόγλου (46′ Γκέντσογλου), Κάφες, Μάκος, Λεονάρντο (55′ Λυμπερόπουλος), Μπερνς, Έντερ (46′ Σκόκο), Μπλάνκο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε