Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Την Τετάρτη στη φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης – Η Πρωτομαγιά τον κρατάει στη… ΓΑΔΑ – ΦΩΤΟ & VIDEO

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο εκ των βασικών κατηγορούμενων για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, από όπου θα μεταφερθεί την Τετάρτη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Αιτία; Η Πρωτομαγιά, εξαιτίας της οποίας οι φυλακές δε άνοιξαν την Τρίτη για να υποδεχτούν τον Μάκη Ψωμιάδη. Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του. Μοιραία, ο Μ. Ψωμιάδης πέρασε το δεύτρο βράδυ του στα κρατητήρια της Ασφάλειας και το πρωί της Τετάρτης θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Λιγότερο από μια ώρα έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο Μάκης Ψωμιάδης. Το μόνο που έπρεπε άλλωστε να γίνει ήταν να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, στην οποία εμπλέκεται σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Αρχικά, οδηγήθηκε στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευ. Παντιώρα, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και μετά στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα εκτέλεσης, ώστε να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του, που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες.
Μετά, διατάχθηκε η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και ο “Big Mac” δεν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα ρωτήθηκε αν πιστεύει ακόμη πως είναι πολιτικός κρατούμενος. “Έχω μια φορά μιλήσει γι’ αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω”, είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να τον εμπιστευτεί ξανά, μετά από όσα έχουν προηγηθεί… μεταξύ τους, η απάντηση ήταν επίσης κοφτή: “δεν ξέρω τι μπορεί να πιστεύει η δικαιοσύνη”.

Ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές ότι ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί στις φυλακές των Σκοπίων δεν του φέρθηκαν καλά επειδή ήταν Έλληνας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τις επόμενες εβδομάδες ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στον ανακριτή για να απολογηθεί για την συμπληρωματική κατηγορία της απάτης.

Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στα χέρια των ελληνικών αρχών. Το βράδυ της ίδιας μέρας, χωρίς να τον δει κανείς, έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου και πέρασε τη νύχτα.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, με την ίδια μυστικότητα, έφυγε από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ με προορισμό την Ευελπίδων και το γραφείο του εισαγγελέα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ παρέδωσε τον Μάκη Ψωμιάδη, που κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο. Η απέλαση του πρώην μεγαλομέτοχου της Καβάλας έγινε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Σκοπίων και αφού χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να καμφθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Σε σημείο της λεγόμενης “νεκρής ζώνης” του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, έγινε η παράδοση του Μ. Ψωμιάδη. Μετά τα διαδικαστικά θέματα στη συνοριακή διάβαση ο 56χρονος επιχειρηματίας μπήκε σε όχημα του ελληνικού κλιμακίου της Ιντερπόλ και πέρασε στις 2.20 σε ελληνικό έδαφος.

Λίγο μετά τις 20.00 έφτασε στη ΓΑΔΑ και ανέβηκε στον 7ο όροφο του κτιρίου χωρίς να τον δει κανένας. Εκεί βρίσκονταν οι δικηγόροι του, ο γιος του και η κόρη του.

Αυτοκίνητα του ελληνικού κλιμακίου μεταφέρουν τον Μάκη Ψωμιάδη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην “αφεντικό” της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο από τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη

Φωτογραφία της φυλακής όπου κρατείται ο Ψωμιάδης – Τον πρόδωσε το πούρο και ο τζόγος

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Σκοπίων για τον Ψωμιάδη!

Εκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου ο Μάκης Ψωμιάδης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε