Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τίποτα το… μεμπτό από ΟΥΕΦΑ για την “επτάρα”

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η ΟΥΕΦΑ βάζει… τέλος στις υποψίες περί στημένου αποτελέσματος στη νίκη (7-1) της Λιόν επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Επική ανατροπή ή κάτι πιο… ύποπτο; Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, όλα κύλησαν ομαλά…

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, απ’ την στιγμή δηλαδή που η Λιόν νίκησε την Ντιναμό με 7-1, σκορ που της έδωσε την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κάμερα έπιασε παίκτη της Ντιναμό να κλείνει το μάτι στους αντιπάλους του και να τους δίνει τη μπάλα για να γίνει η σέντρα!
 
Η οργή ξεχειλίζει στις τάξεις του Άγιαξ, αφού η ομάδα έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ενώ στον Τύπο της χώρας γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για “στημένα” παιχνίδια.


 
Δεν ήταν μόνο το εντυπωσιακό σκορ ή τα δυο γκολ του Αγιαξ που ακυρώθηκαν (ως οφσάιντ) στην Ολλανδία, ή και το συγκεκριμένο στιγμιότυπο με τον Βίντα. Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και μία φωτογραφία.
 
Αυτή απεικονίζει τον αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να εξέρχεται από πρακτορείο για τυχερά παιχνίδια, κρατώντας ένα δελτίο στο χέρι και η οποία δημοσιεύτηκε σε ολλανδικές ιστοσελίδες και κάνει πλέον το γύρο του κόσμου.


 
Οι Ολλανδοί θεωρούν ότι το παιχνίδι είναι ύποπτο και ότι το αποτέλεσμα που τους άφησε εκτός διοργάνωσης δεν είναι φυσιολογικό. Έτσι, ζήτησαν από την ΟΥΕΦΑ να ξεκινήσει έρευνα για τον συγκεκριμένο αγώνα
 
Την ίδια ώρα έρευνα γίνεται και στην Γαλλία από τη Ρυθμιστική Αρχή Διαδικτυακού Στοιχηματισμού για το παιχνίδι Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν. Οι “λιονέ” κυνηγούσαν νίκη με μεγάλη διαφορά για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και τελικά επικράτησαν με 7-1! Στο θέμα μάλιστα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η Λιόν που επικροτεί την έρευνα αλλά προσθέτει ότι δεν έγινε κάτι παράνομο.
 
Εγκρίνουμε τη διεξαγωγή έρευνας, αφού πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται κάθε φορά που ένα αποτέλεσμα σε αγώνα θεωρείται ασυνήθιστο. Μας λυπεί όμως το γεγονός πως τα σχόλια δεν έχουν περιοριστεί στην αθλητική πλευρά ενός απίστευτου επιτεύγματος όχι μόνο για τη Λιόν, αλλά και το γαλλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Πάντως η αρμόδια αρχή της ΟΥΕΦΑ που ασχολείται με τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού έβαλε ένα τέλος στην όλη υπόθεση, αφού ενημέρωσε πως δεν παρατηρήθηκε τίποτα το μεμπτό στον τρόπο με τον οποίο η Λιόν έφτασε στο εμφαντικό 7-1, πράγμα το οποίο εμπιστεύεται απόλυτα και στο οποίο στηρίζεται η Ομοσπονδία.

“Η UEFA έχει πλήρη επίγνωση τη φημολογίας που ξέσπασε αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι και τις κατηγορίες από τον Τύπο. Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση του υψηλού κύρους των διοργανώσεων, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Βάσει της αναφοράς της BFDS (σ.σ. αρμόδια αρχή της ομοσπονδίας για τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού) δεν έχει να υποδείξει τίποτα το μεμπτό στο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ.

Απολύθηκε ο προπονητής της Ντιναμό!

Ντε Μπουρ: Να ξεκινήσει έρευνα η Ουέφα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε