Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Της έκανε… πλάκα – Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Σιένα στο ΣΕΦ με 89-41

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Υπερηχητική η ομάδα του Ίβκοβιτς τελείωσε από το δεκάλεπτο τον πρώτο προημιτελικό με την Σιένα, ενώ υποχρέωσε τους Ιταλούς σε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας με το εξωπραγματικό 47-9 του ημιχρόνου!
 

Μόνο σε προημιτελικό Ευρωλίγκας δεν παρέπεμπαν όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παίζοντας καταπληκτική άμυνα και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της Σιένα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το… καλημέρα με 19-0! Οι Ιταλοί βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι με τρίποντο του Ζήση δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου αλλά αυτό δεν ήταν ο πάτος του βαρελιού. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο ημίχρονο ήδη είχαν χτίσει διαφορά 38 πόντων με τον Ίβκοβιτς να δίνει χρόνο και στον Κατσιβέλη. Μάλιστα οι 9 πόντοι ενεργητικό των Ιταλών αποτελεί την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Ευρωλίγκας.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες κατέβασαν στροφές, παίζοντας και με πολλούς αναπληρωματικούς, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε από το να αυξήσουν και άλλο την διαφορά. Με το τελικό 89-41 η ομάδα του Ίβκοβιτς δεν έκανε μόνο το 1-0 στην σειρά αλλά πέτυχε και ένα σημαντικό πλήγμα στην ψυχολογία του αντιπάλου ενόψει του δεύτερου αγώνα.
 
Όσον αφορά τους κορυφαίους, σε μία βραδιά που δεν υστέρησε κανείς οι Μπουρούσης (14), Μαυροκεφαλίδης (15) και Σπανούλης (11, 4 ασ.) ήταν ένα κλικ παραπάνω, ενώ ο Λούκας έκανε να περάσει απαρατήρητη η απουσία του τραυματία Τεόντοσιτς, ο οποίος έμεινε εκτός 12άδας.
 

Τα δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11, Μπουρούσης 14, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Κατσίβελης 7, Χαλπερίν 7, Γκόρντον 7.

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5, Χέρστον 10, Καραρέτο 3, Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12, Καουκένας 4, Ρες 1, Αγκιντέλε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε