Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Το “αντίο” του Νταμπίζα – “Σημαντικό που δεν αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας μου”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Την απόφαση να “κρεμάσει τα παπούτσια του” μετά από 21 χρόνια καριέρας ανακοίνωσε ο Νίκος Νταμπίζας τονίζοντας με νόημα: “Το φινάλε ήρθε, αλλά μία νέα αρχή γίνεται”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει:

«Ένα τέλος μια νέα αρχή

Μετά από 21 χρόνια στα γήπεδα ήρθε ο χρόνος να βάλει τέλος σε αυτό που έζησα με πάθος όλο αυτό το διάστημα.
21 χρόνια τώρα είχα την τύχη και το προνόμιο να κάνω αυτό που με γέμιζε, αλλά και ταυτόχρονα έλυνα όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας ενός κοινού θνητού.

Οι 700 περίπου αγώνες μου έμαθαν πολλά και θεωρώ πως βάση των δυνατοτήτων μου πέτυχα ότι καλύτερο ήταν δυνατόν. Εξάντλησα το όποιο ταλέντο είχα και φεύγω ικανοποιημένος ξέροντας ότι πέτυχα ότι καλύτερο μπορούσα.

Στη ζωή μου ποτέ δεν έβαζα στόχους και δεν προγραμμάτιζα. Έχει λίγη σημασία πλέον αν ήταν πολλά ή λίγα αυτά που έγιναν.

Σημασία έχει για εμένα προσωπικά ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή ο χαρακτήρας μου δεν αλλοιώθηκε. Όταν αυτό γίνεται σε ένα χώρο με πολλά συμφέροντα και ανταγωνισμό αυτό το κάνει ακόμα πιο σημαντικό.

Οφείλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έζησα μέσα στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες άσχημες στιγμές που όλοι έχουμε μέσα στην καθημερινότητας μας.

Το φινάλε λοιπόν έφτασε κάτω από απρόσμενες συνθήκες. Θα μπορούσε να είχε έρθει και αργότερα, αλλά το μεν σώμα πρόθυμο ο δε νους ασθενής!

Έρχονται δύσκολοι καιροί για χώρο και οφείλουμε όλοι να δώσουμε πίσω στο ποδόσφαιρο κάτι από αυτά που τόσο απλόχερα έχουμε πάρει.

Το φινάλε ήρθε αλλά μια νέα αρχή γίνεται.

Νίκος Νταμπίζας

632 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και 70 με την Εθνική Ελλάδος.

Σύνολο καριέρας: 702 αγώνες και 39 goals»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε