Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το διαζύγιο με Χιμένεθ και η επόμενη… δύσκολη μέρα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Μετά από διαπραγματεύσεις 12 ωρών ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά τα δύσκολα για την Ένωση βρίσκονται μπροστά της. Σκέψεις για ενίσχυση της ομάδας. Πιθανές εξελίξεις τον Ιανουάριο με Κάλα και Κάρλος. Πολλές οι διαφωνίες με την “Petit Chateau”
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ NEWSIT: Ανακοινώθηκε το διαζύγιο ΑΕΚ-Χιμένεθ

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt από την Τρίτη για το οριστικό διαζύγιο του Χιμένεθ με την ΑΕΚ επιβεβαιώθηκαν 24 ώρες αργότερα με την επίσημη ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

 
Η συνάντηση του Χιμένεθ με τον Σταύρο Αδαμίδη και τους συνεργάτες του άρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (και μετά από δέκα πίτσες). Τόσο χρειάστηκε στους διοικούντες της Ένωσης για να. πετύχει να δώσει μόνο τα δεδουλευμένα στον Ισπανό προπονητή.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ισπανός τεχνικός δέχτηκε να εισπράξει 675.000 ευρώ (500.000 ευρώ από πέρυσι και μία φετινή δόση), ενώ επιπλέον 185.000 ευρώ θα πάρουν οι συνεργάτες του. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν σε δόσεις. Ο 47χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του δεν διεκδίκησαν τις 650.000 ευρώ που είχαν λαμβάνειν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.
 
Τα χρήματα του διαζυγίου αναμένεται να συγκεντρωθούν από τα χρήματα που περιμένει η Ένωση από τα τηλεοπτικά, αλλά και από τα έσοδα από τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
 
Έτσι, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ περνά την πόρτα… της εξόδου και επιστρέφει ο Νίκος Κωστάνογλου.
 
Η διοίκηση της Ένωσης ετοιμάζεται να βοηθήσει το νέο προπονητή, με έναν ή και δύο παίκτες, που προέρχονται από Ολυμπιακό Βόλου ή και Καβάλα. Ακούγονται τα ονόματα των Οράσιο Καρντόσο και Λεάντρο Άλβαρες, ενώ στη λίστα υπάρχουν και οι Σερζ Ντιέ, Ξαβιέ Τομάς και Χουάν Μαρτίν.
 
Πάντως, η απομάκρυνση του Χιμένεθ από τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο δεν… λύνει αυτόματα και τα προβλήματα στην ΑΕΚ. Τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στις πληρωμές των Χοσέ Κάρλος και Χουάν Κάλα από την ΑΕΚ εξέφρασε ο μάνατζερ των δύο παικτών, Εμίλιο ντε λα Ρίβα, μιλώντας στη “SportDay”.
 
“Είναι γεγονός ότι και οι δύο είναι έντονα προβληματισμένοι, όχι τόσο για την αποχώρηση του Χιμένεθ, αν και ήταν εξ αρχής προφανές πως υπέγραψαν εξαιτίας του, όσο για την οικονομική κατάσταση της ομάδας. Άλλα μας είχε υποσχεθεί η διοίκηση κι άλλα βλέπουμε”, τόνισε αρχικά, ενώ στην συνέχεια προανήγγειλε πιθανές εξελίξεις για τον ερχόμενο Ιανουάριο.
 
Όσον αφορά την περίπτωση της “Petit Chateau”, είναι πολλά τα σημαία που υπάρχουν διαφωνίες. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΑΕΚ “καίγεται” για τα 2 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί να βάλει η επενδυτική εταιρία, ενώ την ίδια ώρα ζητά αποδεικτικά έγγραφα για την φερεγγυότητα της εταιρίας. Απ’ την άλλη, οι αξιώσεις της εταιρίας (απαίτηση να λάβει το 50% των δικαιωμάτων των νυν παικτών) βρίσκει κάθετα αντίθετη την διοίκηση της ομάδας.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε