Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Το “κάστρο” απειλήθηκε αλλά δεν έπεσε – Ριέρα, Πάντελιτς και +8 για τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Οι ερυθρόλευκοι… τα χρειάστηκαν απέναντι σε έναν εξαιρετικό Πανσερραϊκό που απείλησε το αήττητο του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης. Τελικά οι παίκτες του Βαλβέρδε νίκησαν με 4-2 και ανέβασαν τη διαφορά στους 8 βαθμούς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Σπουδαίο ματς έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με 2-1 στο 66′ αλλά ο Ολυμπιακός με επική ανατροπή πήρε το τρίποντο. Από 2 τέρματα Ριέρα, Πάντελιτς και Γεωργιάδης.

 
Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της φετινής σεζόν, αφού ήταν εντελώς ασύνδετος και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ράντμαν. Εκτός από τις απουσίες κυρίως των Ιμπαγάσα και Τοροσίδη σημαντικό ρόλο στην κακή απόδοση των ερυθρόλευκων έπαιξε η πίεση που άσκησε ψηλά ο Πανσερραϊκός.
 
Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους του να κάνουν το παιχνίδι τους και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αν στο 22′ ο Γεωργιάδης ήταν πιο προσεκτικός στο πλασέ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση.
 
Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα την πρώτη του αλλαγή αφού ο Μιραλάς ένιωσε ενοχλήσει και αντικαταστάθηκε από τον Ζαϊρί μόλις στο 24′.
 
Χαρακτηριστικό της αδυναμίας του Ολυμπιακού να δημιουργήσει είναι ότι η πρώτη καλή φάση του στο ματς χάθηκε στο 45′. Ο Κέρλα έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Φετφατζίδη το σουτ του οποίου έφυγε πάνω από την εστία.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Οι παίκτες του Βαλβέρδε πίεσαν ψηλά έκλεψαν μπάλες και εκτός από τις ευκαιρίες κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Πάντελιτς με όμορφη ενέργεια νίκησε τους αντιπάλους του αλλά και τον Ράντμαν.
 
Όλοι πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός είχε λύσει το πρόβλημα, αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Νταλέ στο 63′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ποτουρίδη και ο Γεωργιάδης έφερε το ματς στα ίσα.
 
Ένα λεπτό αργότερα ο νεαρός επιθετικός, που βρίσκεται στο στόχαστρο των ερυθρόλευκων, εξέθεσε όλη την άμυνα και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
 
Πριν προλάβουν να χαρούν οι φιλοξενούμενοι ήρθε η ισοφάριση. Ο Ριέρα κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα και έφερε το ματς στα ίσα.
 
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Ο Πάντελιτς ολοκλήρωσε ιδανικά την εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του στο 84′ και ο Ριέρα με όμορφη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (71′ Ρόμενταλ), Πάντελιτς, Μιραλάς (24′ Ζαϊρί), Ραούλ Μπράβο, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ριέρα, Ποτουρίδης (68′ Α. Παπαδόπουλος).

Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Τριανταφύλλου, Γεωργιάδης (91′ Γιαννόπουλος), Τάντιτς (82′ Βοσκόπουλος), Νταλέ, Μαβενέ, Ανάκογλου (89′ Ασλανίδης), Αλβάρεζ, Κέρλα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε