Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το κίνητρο του Βάργκας

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο Κολομβιανός μέσος της ΑΕΚ μίλησε για την αναγνώριση που τυγχάνει από τον Τύπο και τον κόσμο της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στη μη κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φαμπιάν Βάργκας, στην ιστοσελίδα της πατρίδας του “Futbolred.com”:

Δέχτηκες κάποιο τηλεφώνημα από τον Λεονέλ Άλβαρες (σ.σ ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας);
“Όχι, κανένα”.
 
Γιατί συνέβη αυτό, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πολλές λύσεις έμπειρων παικτών στο κέντρο;
“Δεν έχω ιδέα, αλλά θα ήθελα να ξέρω γιατί. Αυτό μόνο ο προπονητής μπορεί να το αποφασίσει”.
 
Μήπως οφείλεται στις δηλώσεις που έκανες στο Κόπα Αμέρικα πως θα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο επιθετικά η ομάδα;
“Απλώς είχα απαντήσει σε μία σχετική ερώτηση και είχα πει ότι θεωρώ πως θα ήταν καλύτερα να μην παίζουμε μόνο με έναν επιθετικό, από τη στιγμή που έχουμε παίκτες στη θέση αυτή που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν κάποιες δηλώσεις με σεβασμό προς τον προπονητή και απλώς στο πλαίσιο συζήτησης για έναν αγώνα. Δεν πιστεύω πως αυτός ήταν ένας αρκετός λόγος για να μη με υπολογίζει στη συνέχεια ο προπονητής”.
 
Πώς είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;
“Είναι καλό. Κάνω καλή σεζόν, είχα την ευκαιρία να παίξω σε έντεκα ματς από τα δώδεκα που έχουμε δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο μόνο που δεν έπαιξα ήταν επειδή ο προπονητής ήθελε να με ξεκουράσει εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είμαι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο Τύπος και οι οπαδοί της ΑΕΚ το έχουν αναγνωρίσει κι αυτό με χαροποιεί και μου δίνει κίνητρο”.
 
Πιστεύεις πως μπορείς να επιστρέψεις στην εθνική Κολομβίας;
“Φυσικά, είμαι μόνο 31 ετών. Έχω προσέξει τη φυσική μου κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου και έχω πολλά χρόνια μπροστά μου για να είμαι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο”.
 
Τι περιμένεις από το ματς που έρχεται με την Αργεντινή;
“Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Αργεντινή δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της και οι σημαντικοί παίκτες που διαθέτει θα θέλουν να αλλάξουν αυτή την κακή εικόνα. Η Κολομβία έχει μόνο να κερδίσει από αυτό το ματς. Απλώς θα πρέπει να βγει στο γήπεδο και να το πιστέψει”.
 
Πώς μπορεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι;
“Πρέπει να τον προσέχεις συνέχεια και να μην του δίνεις χώρο”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε