Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το ματς της ζωής μας – Ούτε κουβέντα ο Μαραντόνα για την Ελλάδα

Η πρώτη και τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας στο Πίτερ Μοκάμπα
Η πρώτη και τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας στο Πίτερ Μοκάμπα, ΦΩΤΟ REUTERS.

Απόψε στις 21:30 ένα από τα μεγαλύτερα ματς στην ιστορία της Ελλάδας είναι αυτό κόντρα στην Αργεντινή. Ο Κατσουράνης αναφέρθηκε στο ομαδικό πνεύμα, ενώ ο Ρεχάγκελ δεν απάντησε στον Μαραντόνα… Δείτε τα βίντεο.

Σήμερα στις 21.30 η Εθνική ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας της. Αντιμετωπίζει την Αργεντινή που ήδη έχει προκριθεί στην επόμενη φάση αλλά μόνο αδιάφορη δεν αναμένεται να παρουσιαστεί.

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Αγουέρο: “Γκολ και γρήγορα!”

ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Μαραντόνα που εμφανίστηκε με ένα ζευγάρι γυαλία ηλίου που του χάρισαν οι κόρες του, δεν θέλησε να μιλήσει για την Ελλάδα, αντίθετα έπλεξε το εγκώμιο του Μέσι τον οποίο θα ρίξει στη μάχη, σε αντίθεση με 7 βασικούς που θα τους κρατήσει στον πάγκο.

“Ο Λιονέλ θέλει πάντοτε να παίζει. Σκέφτηκα να του δώσω ένα ρεπό, αλλά αν έχεις ένα παίκτη σαν αυτόν, τον καλύτερο στον κόσμο, δεν μπορείς να τον στερήσεις από τον κόσμο”.

Ο Μαραντόνα πριν από 16 χρόνια είχε αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ και είχε σκοράρει ένα εκπληκτικό τέρμα: 

“Θα ήθελα να βάλει ένα γκολ σαν αυτό ο Λίο. Ή ας χτυπήσει στο δοκάρι. Θυμάμαι, ακόμη, τη φάση. Την κίνηση του Ρεδόνδο και την αίσθησή μου, μετά το γκολ. Ελπίζω να μπει ένα παρόμοιο γκολ, αύριο.” 

Τσουχτερό κρύο στο Πολοκουάνε

Έναν ακόμη αντίπαλο θα έχει η Εθνική, αφού το κρύο στο Πολοκουάνε είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από το γήπεδο οι αστυνομικοί άναψαν φωτιές για να μπορέσουν να προφυλαχθούν…

Το άγχος θα το έχουν αυτοί τονίζουν Σαμαράς και Τζόρβας

Ο Ιρμάτοφ στο Ελλάδα – Αργεντινή

Ρεχάγκελ: Να αποφύγουμε τα λάθη

Ο Ότο Ρεχάγκελ που δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα και θα παρατάξει τους 11 που έπαιξαν κόντρα στη Νιγηρία, απλά στη θέση του Γκέκα θα χρησιμοποιήσει τον Σαμαρά βάζονοντας σην κορυφή τον Σαλπιγγίδη, μίλησε για το μεγαλο ματς κόντρα στην Αργεντινή:

“Αύριο είναι ένα μεγάλο ματς για μας αφού παίζουμε με την Αργεντινή που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο Μουντιάλ. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα μόνο να κερδίσουμε.

Δεν πρέπει να κάνουμε ατομικά λάθη όπως στα δύο ματς που στο ένα κρίθηκε το ματς και στο άλλο παραλίγο να κριθεί.

Και στα δύο ματς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από νωρίς που στο ένα δεν μπορέσαμε να το γυρίσουμε ενώ το άλλο το γυρίσαμε. Η ουσία είναι να μη γίνουν τα ίδια λάθη.”

Σε ερώτηση για το αν τον προσβάλει που ο Μαραντόνα δεν έκανε αναφορά στην Εθνική.

“Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι γι’ αυτό.

Ο Μέσι είναι όντως ο καλύτερος παίκτης αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει απίστευτες ικανότητες όλη η ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από την ομαδικότητα να κάνουμε ότι μπορούμε. Να κάνουν όλοι το παιχνίδι της ζωής τους. Ακόμη είναι 0-0 το ματς…”

Κατσουράνης: Τον Μέσι μπορείς να τον περιορίσεις, όχι να τον σταματήσεις

Ο Κώστας Κατσουράνης που έχει τα γενέθλια του θέλει να γιροτάσει μαζί με την ομάδα μία μεγάλη πρόκριση κόντρα σε έναν αντίπαλο που φαντάζει ανίκητος.

“Ελπίζουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει την πρόκριση και αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για μένα και για την ομάδα.

Εστιάσαμε στον τρόπο που παίζει η Αργεντινή. Ο Μέσι κάνει τις περισσότερες προσπάθειες γι’ αυτό έχει τα περισσότερα σουτ. Δεν μπορούμε όμως να εστιάσουμε μόνο σε αυτόν. Αν δεν κάνουμε λάθη μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Περισσότερο κινδυνεύουμε να φάμε γκολ όταν έχουμε τη μπάλα πάρα όταν δεν την έχουμε.

Και τα δύο ματς που παίξαμε στηρίζονται στη δουλειά που έγινε στην Ελβετία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μείναμε στο Ντέρμπαν.

Η λογική του ποδοσφαίρου λέει ότι θα δούμε την Αργεντινή που βλέπουμε εδώ και όχι αυτή των προκριματικών. Οι δύο νίκες τους δίνουν πολύ μεγάλη ώθηση.

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ίσως για όλους μας είναι ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Δεν θέλω να δώσω πιθανότητες. Θα τα δώσουμε όλα και αν είμαστε σε καλή βραδιά μπορούμε να πάρουμε κάτι. Εξαρτάται βέβαια και από τον αντίπαλο που είναι πάρα πολύ καλός.

Να είμαστε όλοι μαζί ότι και να γίνει στον αγώνα. Ακόμη και αν δεχτούμε γκολ πρέπει να αντιδράσουμε σωστά.

Μόνο ως ομάδα μπορείς να περιορίσεις τον Μέσι. Δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε