Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το ντέρμπι – διαφήμιση “βάφτηκε” κόκκινο

Το γκολ του Μαρέσκα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακού
Το γκολ του Μαρέσκα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακού, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Εκπληκτικό ματς στο Γ. Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1 και σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία. Ρεσιτάλ λαθών από το διαιτητή Τριτσώνη που ακύρωσε κανονικό γκολ της Ένωσης και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της. Αποδοκιμάστηκε ο Σκόκο.

Το Live του αγώνα

Τα γκολ της αναμέτρησης

 Σε ένα ματς που τα είχε όλα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης κόντρα στην ΑΕΚ που πάλεψε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να πάρει έστω την ισοπαλία και πλέον βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τους ερυθρόλευκους.

 
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Τριτσώνης που “κατάφερε” να αφήσει και τις δύο ομάδες με παράπονα. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν δικαιολογημένα για το γκολ του Μανωλά που λανθασμένα ακυρώθηκε, καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι στο 22′ υπέρ τους ενώ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου πάνω στον Σκόκο τρία λεπτά αργότερα.
Οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα που δεν θα φανταζόταν ούτε ο πιο φανατικός οπαδός τους και σίγουρα έπαιξαν καλύτερα από κάθε άλλη φορά τη φετινή σεζόν.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν τον Νάτσο Σκόκο και στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την επικείμενη μετεγγραφική περίοδο και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων.

 
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος έχασε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει σκοράρει περισσότερες από δύο φορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν τρία δοκάρια στα πρώτα 45 λεπτά και τέσσερα συνολικά.
 
Ο Μέλμπεργκ στο 10′ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με πολύ όμορφη κεφαλιά ψαράκι σε μία φάση που αρχικά γλίστρησε αλλά κατάφερε να βρει ισορροπία.
 
Οι ερυθρόλευκοι έκοψαν τον καταιγιστικό ρυθμό που είχαν και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Νικοπολίδη.
 
Ο Καφές μπήκε στην περιοχή και βλέποντας το τάκλιν του Ζεβλάκοφ “βούτηξε” παρασύροντας τον Τριτσώνη στο λάθος. Το πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιμπούρ, ισοφαρίζοντας κόντρα στη ροή του αγώνα.
 
Στο υπόλοιπου του πρώτου ημιχρόνου και πάλι ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Τελικά κατάφερε με την κεφαλιά ψαράκι του Μαρέσκα να πάρει προβάδισμα στο σκορ.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Μπάγεβιτς πέρασε τον Μαντούκα στη θέση του Αραούχο και η μορφή του αγώνα άλλαξε. Η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες είχε δοκάρι με τον Νέμεθ( και αυτός πέρασε ως αλλαγή) και μία απίστευτη ευκαιρία με τον Ούγγρο που “έπιασε αέρα” από τη μικρή περιοχή.
 
Το ματς στα τελευταία 20 λεπτά ήταν “ροντέο”. Η μπάλα με απίστευτη ταχύτητα πήγαινε από τη μία περιοχή στην άλλη και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.
 
Στο 85′ η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει με τον Μανωλά όμως ο Τριτσώνης έκανε ακόμη ένα λάθος καταλογίζοντας φάουλ πάνω στον Νικοπολίδη που δεν έγινε ποτέ.
 
Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 7 βαθμούς και άφησε πέντε μακριά του την ΑΕΚ που πολύ δύσκολα πλέον μπορεί να διεκδικήσει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισαϊρ (72′ Λεντέσμα), Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντάτολο (87′ Μήτρογλου), Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λούα Λούα (90′ Λεονάρντο).

ΑΕΚ
: Σάχα, Καφές, Αραούχο (46′ Μαντούκα), Χέρσι (56′ Νέμεθ), Μαϊστόροβιτς, Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (76′ Λεονάρντο), Λαγός, Μανωλάς, Σκόκο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε