Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Έτσι χαρακτήρισε ο Θοδωρής Ζαγοράκης την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε (21:30), στη Τούμπα για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Ενδεκάδα Άγιαξ κατεβάζει ο Δερμιτζάκης.

Η τουρκική εφημερίδα Fanatik πήρε συνέντευξη από τον Θοδωρή Ζαγοράκη με αφορμή την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Φενερμπαχτσέ απόψε στην Τούμπα.
 
Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι έτσι οι δύο ομάδες έχουν ρίζες στην ίδια πόλη. Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει εχθρότητα;”, είπε ο Ζαγοράκης και πρόσθεσε:
“Ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Μιλάμε για αθλητισμό και τίποτα περισσότερο. Φυσικά και θα γίνει μία σπουδαία μάχη στο γήπεδο. Ένα μέρος του ΠΑΟΚ ανήκει στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό προσθέτει μία ξεχωριστή αίσθηση. Στα δύο παιχνίδια ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι πολύ καλή. Άλλωστε τέτοιου είδους αγώνες θα πρέπει να προωθούν την φιλία, την αγάπη και την ειρήνη”.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε και για το στόχο που έχει η ομάδα του στον σημερινό πρώτο αγώνα, τον οποίο χαρακτήρισε “μάχη”:
 
“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας αγώνας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει και είναι σημαντικός. Η Φενέρμπαχτσε, όπως και εμείς, προέρχεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Φενέρ πριν από τρεις σεζόν βρέθηκε στους “8” της διοργάνωσης. Θέλουμε η τουρκική αποστολή να τύχει πολύ καλής υποδοχής. Στο γήπεδο, όμως, θέλουμε ένα σκορ, το οποίο θα μας δώσει πλεονέκτημα για την ρεβάνς και που θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρξει μάχη”.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παύλος Δερμιτζάκης αναμένεται να παρατάξει τους δέκα που ξεκίνησαν με τον Άγιαξ στο ίδιο γήπεδο και μοναδική αλλαγή τον Λίνο που ξεπέρασε πρόσφατα τον τραυματισμό του. Κύριο μέλημα του προπονητή του”δικεφάλου” είναι να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του.
 
Ο 41χρονος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Μπουσαϊντί, Μαλεζά, Κοντρέρας και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαία γραμμής θα παίξουν ο Γκαρσία και Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τους Βιεϊρίνια και Σορλέν. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Μουσλίμοβιτς, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου.
 
Στην αντίπερα όχθη ο Αϊκούτ Κοτσαμάν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Στοχ, Μπίλιτσα και Ντία, τρεις σημαντικές απουσίες που αλλάζουν τα σχέδιά του. Επίσης, δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός ο Νιάνγκ που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Μαρσέιγ. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν με τους: Ντεμιρέλ, Γκιονούλ, Ιλχάν, Λουγκάνο, Σάντος, Εμρέ, Κριστιάν, Τοπούζ, Άλεξ, Ερκίν και Σεμίτ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Νιάνγκ, Βολκάν, Μπαμπακάν, Αλκάν, Τσανέρ, Γκοκάι, Γκοκχάν και Οζέρ.
 
Τα μέτρα ασφαλείας στη Τούμπα θα είναι δρακόντεια καθώς οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ δεν θέλουν να επιτρέψουν να συμβεί το παραμικρό που θα βλάψει την ομάδα και δεν θα επιτρέψει την παρουσία του κόσμου του δικεφάλου στον επαναληπτικό του “Σουκρού Σαράτσογλου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε