Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Το ντέρμπι των Δικεφάλων και οι δύσκολες αποστολές των “αιωνίων”

Το ντέρμπι των Δικεφάλων και οι δύσκολες αποστολές των “αιωνίων”
Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει διαφοροποιήσει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague. Πέντε αγώνες διεξάγονται το Σάββατο μεταξύ των οποίων και το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
15.00 Πανιώνιος – Ατρόμητος (NOVA)
Ματς-φωτιά στη Νέα Σμυρνή μεταξύ δύο ομάδων που συγκατοικούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στον Πανιώνιο μετά τη βαριά ήττα με 5-0 από τον Ολυμπιακό, υπήρξε αλλαγή προπονητή. Ο Γιώργος Παράσχος θα κάνει το ντεμπούτο του και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί κόντρα στον Ατρόμητο που δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Οι Περιστεριώτες που ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό αναζητούν την πρώτη τους εκτός έδρας ήττα τους. Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει στους Σααμπού, Σαρμιέντο και Αναστασάκο.
17.15 Εργοτέλης – Ολυμπιακός (NOVA)

Η μάχη της Κρήτης. Ο Εργοτέλης μετά από τρεις σερί ήττες αναζητά μία νίκη που θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Η συγκυρία δεν είναι και η καλύτερη για τους Κρητικούς αφού αντιμετωπίζουν τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν υπολογίζει στους Αλεξόπουλο, Τζούνιορ και Ρομάνο.
Προβλήματα έχει και ο Ολυμπιακός αφού στην Κρήτη δεν ταξίδεψαν ο Ραούλ Μπράβο και ο Όλαφ Μέλμπεργκ. Ο Βαλβέρδε δεν αναμένεται να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία παρά το ότι η ομάδα του παίζει εκτός έδρας.
 
17.15 Κέρκυρα – Ξάνθη (NOVA)

Η Κέρκυρα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο τους αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Παρά το ότι δεν τα πήγε και άσχημα στο Παμπελοποννησιακό, η τελευταία ανάμνηση δεν είναι καλή μιας και γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Φαίακες θέλουν τη νίκη και για να “εγκαινιάσουν” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γήπεδο τους αλλά και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.
Η Ξάνθη που βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας θα ταξίδεψε στην Κέρκυρα με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο αλλά και μ αρκετά προβλήματα. Εκτός έμειναν οι Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, Μουγκουρέλ Μπούγκα, Σταύρος Σταθάκης, Τζόρντατ Στιούαρτ, Κριστιάν Μπεκαμέγκα.
 
19.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NOVA)
Το μεγάλο ματς της 10ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ που προέρχεται από σερί επιτυχιών αναζητά τη νίκη που θα του επιτρέψει να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το κλίμα στο δικέφαλο του βορρά είναι εξαιρετικό και ο Μάκης Χάβος έχει καταφέρει να εμπνεύσει παίκτες και οπαδούς. Περιττό να αναφέρουμε ότι η Τούμπα αναμένεται κατάμεστη.
Από την άλλη η ΑΕΚ που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να νικήσει σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένη για όλα τα αποτελέσματα. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι έτοιμος μετά από περίπου 1,5 μήνα. Αντίθετα εκτός παραμένουν οι Σκόκο, Ντιοπ και ο τιμωρημένος Νταντόμο.
19.30 Παναθηναϊκός – Λάρισα (NOVA)
Ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει τι θα έχει κάνει ο Ολυμπιακός και υπάρχει πιθανότατα να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ίδιος να κερδίσει τη Λάρισα. Αποστολή θεωρητικά εύκολη, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας γνωρίζει τις δυσκολίες που κρύβουν τέτοιου είδους αναμετρήσεις.
Η Λάρισα κατεβαίνει στην Αθήνα χωρίς άγχος αλλά και χωρίς τέσσερις παίκτες της. Αμπουχατζίρα, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας και Μπλάζεκ αποκλείστηκαν από την αποστολή.
 

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

 
Σάββατο 13/11
15.00 Πανιώνιος – Ατρόμητος (NOVA)
17.15 Εργοτέλης – Ολυμπιακός (NOVA)
17.15 Κέρκυρα – Ξάνθη (NOVA)
19.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NOVA)
19.30 Παναθηναϊκός – Λάρισα (NOVA)
Δευτέρα 15/11
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Καβάλα (NOVA)
19.30 Ηρακλής – Άρης (NOVA)
19.30 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (NOVA)
 

Βαθμολογία (μετά από 9 αγώνες)
 

1. Ολυμπιακός 21
2. Παναθηναϊκός 20
3. ΑΕΚ 16
4. ΠΑΟΚ 14
5. Άρης 13
6. Αστέρας Τρίπολης 13
7. Ολυμπιακός Βόλου 13
8. Καβάλα 12
9. Κέρκυρα 12
10.Ηρακλής 12
11.Πανσερραϊκός 10
12.Λάρισα 10
13.Εργοτέλης 9
14.Ξάνθη 7
15.Ατρόμητος 7
16.Πανιώνιος 7

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε