Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το όνειρο του ΟΣΦΠ και ο Βαλβέρδε

Οο παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο Σαμπάν Ντελμά
Οο παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο Σαμπάν Ντελμά, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη εμφανίζονται άπαντες στον Ολυμπιακό. Το 0-1 του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα στην Μπορντό, αλλά οι παίκτες θα παλέψουν για τους εαυτούς του και τον… Βαλβέρδε.

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και η διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου έχουν φέρει ισχυρούς τριγμούς στο στρατόπεδο των “ερυθρόλευκων”. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός και από το Κύπελλο, είναι αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα στην Γαλλία για τον τελευταίο στόχο του. 

Όλα αυτά εν μέσω έντονης προπονητολογίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαλβέρδε θα παρακολουθήσει το ματς κόντρα στους Γάλλους για να έχει πρόσφατο δείγμα γραφής της ομάδας. Ο Ισπανός φέρεται ήδη να καταστρώνει τα πλάνα για την επόμενη σεζόν αφού είναι ο επικρατέστερος να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των ερυθρόλευκων.
 
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και οι παίκτες της ομάδας έχουν γνωρίσει την απόλυτη απαξίωση τον τελευταίο καιρό και η αναμέτρηση της Τετάρτης με την Μπορντό για τους “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μοιάζει η τελευταία ευκαιρία για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχθηκε ότι οι “Γιρονδίνοι” έχουν το πλεονέκτημα αλλά υποσχέθηκε ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση.
 
Στην αντίπερα όχθη ο Λοράν Μπλαν αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ντιαρά στάθηκε στην κρισιμότητα ενός γκολ της ομάδας του στην αρχή του αγώνα. Η Μπορντό, όμως, τον τελευταίο καιρό δείχνει αγνώριστη και με τις συνεχόμενες γκέλες της στο πρωτάθλημα έχει δώσει νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση τίτλος στο “Σαμπιονά”.
 
Στα αγωνιστικά δύο ερωτηματικά υπάρχουν για την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο “Σαμπάν Ντελμάς”. Το πρώτο έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας με τον Μπάντοβιτς να προβληματίζεται για την χρησιμοποίηση ενός εκ των Λεονάρντο και Μπράβο. Η άλλη θέση παίζεται ανάμεσα στον Ντάρμπισιρ και τον Ζαϊρί. Εάν ο Λούα Λούα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μαροκινός, ενώ εάν ο Κονγκολέζος πάει στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής θέση στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Άγγλος.
 
Οι υπόλοιπες θέσεις είναι καπαρωμένες, με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τοροσίδη στην άμυνα, Μαρέσκα, Στολτίδης και Λεντέσμα στον άξονα, ενώ στην αριστερή πλευρά θα βρίσκεται ο Ντάτολο.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν στο Μπορντό την συμπαράσταση περίπου 2,500 φίλων της ομάδας.

Αρνητική η παράδοση κόντρα σε Γάλλους

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και την αρνητική παράδοση που έχει στη Γαλλία. Σε 9 αναμετρήσεις μετρά μόλις 2 νίκες ενώ όσες φορές αντιμετώπισε Γάλλους στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να προκριθεί.

Τα ματς του Ολυμπιακού επί γαλλικού εδάφους:

2008/09 UEFA: Σεντ Ετιέν – ΟΣΦΠ 2-1
2005/06 Champions League: Λιόν – ΟΣΦΠ 2-1
2004/05 UEFA: Σοσό – ΟΣΦΠ 0-1
2001/02 Champions League: Λιλ – ΟΣΦΠ 3-1
2000/01 Champions League: Λιόν – ΟΣΦΠ 1-0
1994/95 UEFA: Μαρσέιγ – ΟΣΦΠ 3-0
1992/93 Κυπελλούχων: Μονακό – ΟΣΦΠ 0-1
1989/90 UEFA: Οσέρ – ΟΣΦΠ 0-0 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε