Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το παιδικό όνειρο του Μαρινάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η πρόταση του εφοπλιστή αξιολογείται από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Περιμένει κι άλλους επιχειρηματίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ποια η αντίδραση του στην επιστολή που έχει στα χέρια του.

Από τότε που ο πατέρας του, Μιλτιάδης, τον πήγαινε στο “Καραϊσκάκη”, για να παρακολουθεί αγώνες του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε όνειρο να γίνει μια μέρα πρόεδρος της ομάδας. Με την πρόταση που κατέθεσε στον Σωκράτη Κόκκαλη κάνει σαφές ότι το παιδικό του όνειρο θέλει να γίνει πραγματικότητα, καθώς δεν επιθυμεί απλά να μπεί στην ομάδα, αλλά να είναι ο “ηγέτης” της.

“Για το καλό του Ολυμπιακού…”

Η επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, διακρίνεται από “ενωτικό” πνεύμα, ενώ διαλλακτική διάθεση του νεαρού εφοπλιστή, σχετικά με αυτά που προτείνει, είναι δύο θετικά στοιχεία για τον Κόκκαλη.

Το μεγαλύτερο…θετικό της επιστολής, ωστόσο, είναι ότι τα χρήματα από την πλευρά του υπάρχουν και αυτό είναι βασικό, καθώς ζητείται άμεσα λύση.

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα αξιοποιηθούν για τις μεταγραφές της ομάδας, ενώ προτίθεται να καλύψει και το οικονομικό…κενό που θα προκύψει από την έλλειψη εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα εδώ είναι ότι με αυτό τον τρόπο δεν μπαίνουν χρήματα στην “τσέπη” του Σωκράτη Κόκκαλη, μέσω της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου ή μέρους των μετοχών του και αυτό ήταν ένα ζητούμενο.

Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο ο Μαρινάκης θέλει το υπόλοιπο 50% της “Καραϊσκάκης ΑΕ” και δίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του ποσοστού (το άλλο 50% ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη). Ενώ, είναι κάθετος σε ο,τι αφορά την επιθυμία του να φέρει έναν προπονητή της κλάσης του Ερνέστο Βαλβέρδε ή και τον ίδιο τον Ισπανό, με το ποσό που διαθέτει, σε ετήσια βάση, γι’ αυτό το σκοπό να αγγίζει τα 2εκ. ευρώ.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, μέχρι στιγμής. Η επιστολή δεν θα δημοσιοποιηθεί, καθώς σε αυτό το επίπεδο στις διαπραγματεύσεις δε χωρά οποιαδήποτε “παρέμβαση” από την πλευρά του Τύπου. Ωστόσο, ο πρόεδρος των “ερυθρολεύκων” φέρεται να αναμένει και άλλες προτάσεις από επιχειρηματίες και γι’ αυτό το λόγο είναι “σφίγγα” σε ο,τι αφορά τις προθέσεις του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Κόκκαλης ήταν δυσαρεστημένος από την αρχική προσέγγιση του Μαρινάκη, αλλά η πρόταση του…”μαλάκωσε” τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε