Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Το “πνεύμα” του πρωταθλητή και τα… μαγικά ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός έδειξε σε ένα ακόμα ματς πως δεν έχει αντίπαλο στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Με μία απολαυστική απόδοση και με έναν Μιραλάς πραγματικό “φονικό όπλο” οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν το απίστευτο 7-2 και χρειάζονται άλλους δυο βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια για να κατακτήσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Το ποδοσφαιρικό σόου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η απόδοση του Κέβιν Μιραλάς, που πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, ολοκλήρωσε ένα… δύσκολο αγωνιστικό μήνα, μέσα απ’ τον οποίο ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το 7-2 με τους Αρκάδες και κυρίως η ανατροπή του 0-2 ήταν η τρίτη ανατροπή για φέτος στο Καραϊσκάκη. Είχαν προηγηθεί αυτές με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, αλλά η συγκεκριμένη με τον Αστέρα μοιάζει ανεπανάληπτη.

Οι πιο μεγάλες ανατροπές των ερυθρόλευκων ήταν το 4-2 (από 0-2) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1998-99), αλλά και το 3-2 με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης (2006-07).

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οσο για τις 7άρες του Ολυμπιακού, αυτή ήταν η πρώτη μετά το 2003, όταν στον Πύργο είχε διαλύσει με 7-0 τον Ακράτητο. Για το γεγονός ότι σημείωσε έξι γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, θα πρέπει να πάμε 35 χρόνια πίσω (5 Ιουνίου του 1977), όταν οι Πειραιώτες συνέτριψαν την Παναχαϊκή με σκορ 9-1!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οσο για το το ρεκόρ παραγωγικότητας όλων των εποχών, είναι το 11-0 με τον Φωστήρα στις 3 Μαρτίου 1974. Τότε, μάλιστα είχε σημειώσει 7 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός βαδίζει για το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση, αλλά και την καλύτερη άμυνα απ` όλες τις ομάδες, ενώ εκτός απροόπτου θα βγάλει και τον πρώτο σκόρερ της σεζόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε