Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ποδόσφαιρο κέρδισε! Χιλή – Ελβετία 1-0

Οι παίκτες της Χιλής πανηγυρίζουν το γκολ του Γκονζάλες
Οι παίκτες της Χιλής πανηγυρίζουν το γκολ του Γκονζάλες, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Χιλιανοί κατέβηκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο κόντρα σε μία ομάδα που όπως και κόντρα στην Ισπανία έπαιξε μαζική άμυνα. Ο Μαρκ Γκονζάλες σημείωσε το “χρυσό” γκολ. Με δέκα από το 30′ οι Ελβετοί.

Η Ελβετία θέλησε να ακολουθήσει το σύστημα που της έφερε τη νίκη κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο τυχερή. Το ότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 30′ δεν άλλαξε πολλά στο ματς αφού έτσι κι αλλιώς ο Χίτσφελντ ήταν αποφασισμένος να παίξει με διπλή ζώνη άμυνας και απλά μετά την αποβολή το έκανε χωρίς να έχει και τύψεις.

Η Χιλή έβαλε τη μπάλα κάτω, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις και κατάφερε τελικά να σπάσει τη μαζική άμυνα των αντιπάλων τους.

Η Ελβετία πάντως δικαίως διαμαρτύρεται για τη φάση της αποβολής του Μπεχράμι στο 30′ η οποία ήταν τουλάχιστον αυστηρή.

Οι Χιλιανοί βρήκαν περισσότερους χώρους συνέχισαν να απειλούν την εστία του Μπενάλιο όπως άλλωστε έκαναν από την αρχή του αγώνα, χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν στο γκολ.

Ο Μπιέλσα έριξε τους Βαλβίντια, Μαρκ Γκονζάλες και Παρέδες στο ματς. Οι τρεις τους, ζάλισαν την άμυνα της Ελβετίας και πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη νίκη της Χιλής.

Στο 75′ ο Παρέδες έφυγε από τα δεξιά πέρασε και τον Μπενάλιο, σέντραρε στον αμαρκάριστο Μαρκ Γκονζάλες που δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το “χρυσό” γκολ των Χιλιανών.

Πλέον η Χιλή έφτασε στους έξι βαθμούς και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους “16” από τον 8ο όμιλο.

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Καρμόνα, Σάντσες, Βιδάλ (46′ Μαρκ Γκονζάλες), Σουάσο (46′ Βαλντίβια), Φερνάντες (65′ Παρέδες), Μποσεζούρ, Μεντέλ, Χάρα.

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Ινλέρ, Φράι (43′ Μπαρνέτα), Ενκούφο (68′ Ντερντιγιόκ), Μπεχράμι, Γκρίχτινγκ, Φερνάντες (77′ Μπουνζάκου), Τσίγκλερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε