Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

“Το πρόβλημα μας δεν είναι ο θεσμός αλλά τα πρόσωπα”

Για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στη Σούπερ Λιγκα, το μέλλον της πολυμετοχικότητας στο “τριφύλλι”, αλλά και την παραμονή των Σισέ και Βύντρα στους πράσινους, μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε δηλώσεις του στον “Novasport FM”, αναφέρθηκε στην απουσία του συλλόγου από την σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι από τους «πράσινους» δεν τίθεται θέμα με την λίγκα αλλά με την στελέχωσή της.
 
Παράλληλα, μίλησε για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας απολύτως απαραίτητο να γίνει μία προσπάθεια εκλογίκευσης δαπανών στην ομάδα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα θα δρομολογηθούν μετά το ΔΣ της ΠΑΕ.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποια είναι η θέση σας σχετικά με την ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ μετά το Δ.Σ. και σχετικά με την αποχή του Παναθηναϊκού;
 
“Καταρχήν εμείς αυτή τη στιγμή κρίναμε ότι δεν ήταν δόκιμο να δώσουμε το παρών. Το πρόβλημα μας δεν είναι ο θεσμός αλλά τα πρόσωπα. Ο θεσμός αυτός έχει λειτουργήσει σωστά στο παρελθόν πιθανόν τώρα να υπάρχουν θέματα με την στελέχωση”.
 
Έχετε πρόβλημα με τον κ. Μαρινάκη; Θα πάτε στα επόμενα Δ.Σ.;
 
“Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο. Για αυτό και εμείς κάναμε μια προσπάθεια να κάνουμε μια πρόταση για να αλλάξουν κάποιοι τρόποι προσέγγισης του ποδοσφαίρου. Επίσης προσπαθήσαμε να αφήσουμε να παρέλθει και ένας εύλογος χρόνος μετά τα γεγονότα στο “Καραϊσκάκης” για να μην λένε όλοι ότι ενεργούμε υπό το πρίσμα των όσων έγιναν”.
 
Την πρόταση σας την έχετε ψάξει και οικονομικά, γιατί μιλάτε για σεκιούριτι που υπάρχουν και τώρα;
 
“Ναι αυτό ισχύει και τώρα. Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι το κατά πόσο έχουν δικαίωμα σύλληψης το οποίο είναι αντισυνταγματικό δεν το συζητάμε αλλά και το θέμα έρευνας. Δύο θέματα σοβαρά που πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο σύλληψη. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να υπάρχει καταρχήν συμφωνία σε ότι μέτρα θεσμικά αποφασίσουμε. να πάρουμε. Εμείς θεωρούμε ότι η Σούπερ Λιγκα σαν συνεταιρισμός ομάδων μπορεί να προχωρήσει, έχει πετύχει πράγματα. Αλλά αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει άμεσα και να έχουμε πορίσματα μέχρι 31 Μαίου ώστε να ληφθούν υπόψη ενόψει της νέας σεζόν”.
 
Πολλοί θα πουν ότι και οι ίδιες οι ομάδες όμως δεν θέλουν να αλλάξουν οι ποινές;
 
“Επειδή και εγώ φέτος ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε πολλά προβλήματα τέτοιου τύπου αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Σίγουρα δεν είμαστε αγγελικά πλασμένοι αλλά δεν μπορούμε να φοράμε και παρωπίδες”.
 
Προτείνατε και κώδικα δεοντολογίας αλλά και οικονομικής εξυγίανσης;
 
“Βεβαίως γιατί αυτό το πράγμα θα διασφαλίσει ότι οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν μια ομάδα με βάση αυτά που πρέπει”.
 
Κάνετε λόγους και για τους δανεικούς και τη καχυποψία που υπάρχει;
 
“Μα σε αυτό αν θέλετε προσπαθούμε να συμβάλουμε με αυτό το μέτρο”
 
Υπάρχει αριθμός που έχετε θέσει όσον αφορά τους δανεικούς;
 
“Όχι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέση για συγκεκριμένο αριθμό. Θα μπορούσα να σας παραθέσω σε αυτό που έκανε η Πρέμιερ Λιγκ όταν κατατέθηκε ένα μέτρο ώστε όλες οι ομάδες να έχουν μέχρι έναν αριθμό συμβολαίων”.
 
Επίσης αναφερθήκατε στο ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα βίντεο των καναλιών ως αποδεικτικά στοιχεία για τα μέτρα που θα λαμβάνονται;
 
“Εμείς λέμε να είναι δυνατόν να ληφθούν υπόψη τους ως αποδεικτικό υλικό. Δεν είναι δυνατόν να μη συμβαίνει αυτό”.
 
Κάνετε λόγο και για Για τα Μ.Μ.Ε…
 
“Καταρχήν όπως θα δείτε δεν είναι δυνατόν αυτό το όργανο να μην είναι υπό τη σύμπραξη της πολιτείας. Καλό θα ήταν να παρεμβαίνει ένας φορέας όταν θα υπάρχει ένα εμπρηστικό δημοσίευμα ώστε να κάνει ένα συμμάζεμα και να λέει το όριο είναι αυτό. Είτε ως προληπτικό όργανο είτε ως κατασταλτικό. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουμε ένα πολεμικό περιβάλλον και μετά να περιμένουμε να δούμε όλα να διεξάγονται ήρεμα μέσα στο γήπεδο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε