Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το ΣτΕ μπλοκάρει τα Σπάτα! – Δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Παράνομο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα στο οποίο εντασσόταν η κατασκευή του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα. Δεν ανηυχεί η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα στο οποίο εντάσσονται και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, θεωρώντας ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις αντιστρατεύονται τις κατευθύνσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της περιοχής, ενώ έχει αντιρρήσεις και για την κατασκευή των συνοδευτικών κτιριακών εγκαταστάσεων.
 
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει πως «”σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προβλεπόταν η πολεοδομική επέκταση της εκτός σχεδίου περιοχής “Μαζαρέκο”, έκτασης 145 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο για την προπόνηση ομάδας της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (σ.σ. εννοεί την ΑΕΡ), την κατασκευή μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και την ανέγερση κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης κ.λπ”.
 
Από το ΣτΕ κρίθηκε μη νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αποκλίνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), την οποία υιοθέτησε το Υπουργείο από την αρνητική εισήγηση της Διευθύνσεως Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ίδιου Υπουργείου. Εξάλλου, σημειώνει το ΣτΕ πως “η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει αντιρρήσεις για την κατασκευή των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών κ.λπ. κτηρίων”.

Στην ΑΕΚ, πάντως, επισήμως λένε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι αυτή η απόφαση δεν αλλάζει κάτι. Σύμφωνα με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά, το έργο θα παραδοθεί στο χρονικό διάστημα που ορίστηκε και δεν αλλάζει τίποτα!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε