Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το super deal του Ολυμπιακού με Ριέρα

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο Ισπανός μέσος ήρθε ως μεσίας το περασμένο καλοκαίρι και μετά από 13 μήνες αποχωρεί από το λιμάνι, φέρνοντας χρήματα στα ταμεία του συλλόγου. Οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτηση επιθετικού ο οποίος όμως δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αλμπέρτο Ριέρα αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αν και ακόμη δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του είναι η Γαλατάσαραϊ η οποία έστρωσε χρυσάφι στα πόδια του.

Τα χρήματα που προσέφεραν οι Τούρκοι και στον Ολυμπιακό αλλά και στον παίκτη, μοιάζουν εξωπραγματικά ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την παρουσία του Ριέρα την προηγούμενη χρονιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δώσει περίπου 4 εκ. ευρώ στη Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει το προηγούμενο καλοκαίρι και να ξεσηκώσει τους φίλους της ομάδας. Τότε οι ερυθρόλευκοι ήταν “αναγκασμένοι” να ξοδέψουν πολλά χρήματα αφού δεν υπήρχε το δέλεαρ της Ευρώπης που θα μπορούσε να πείσει πιο εύκολα τον Ριέρα.

13 μήνες μετά όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της Γαλατά και ουσιαστικά βγήκε κερδισμένος από την περίπτωση Ριέρα.

Οι Τούρκοι ήθελαν οπωσδήποτε έναν αριστερό χαφ, οι προσπάθειες τους για να πάρουν τον Ντρέντε έπεσαν στο κενό και έτσι απευθύνθηκαν στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα είχαν ολοκληρωθεί οι μετεγγραφές, έκανε τους ερυθρόλευκους αρνητικούς στο ενδεχόμενο πώλησης του Ισπανού, μέχρι όμως να ανέβει στα 5 εκ. ευρώ η Γαλατά και να αποσπάσει το “ναι” των ερυθρόλευκων.

Εκτός από τα λεφτά αυτά οι Τούρκοι θα δώσουν και 3,5 εκ. ευρώ το χρόνο στον παίκτη ο οποίος αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός λογικά θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ελεύθερου επιθετικού, ο οποίος όμως δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Τα ονόματα που ξεχωριζουν από την ερυθρόλευκη λίστα είναι αυτά των Νιχάτ και Ασαμόα.

Ο Ριέρα με δήλωση του στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Ολυμπιακού που αποδέχθηκαν τελικά την επιθυμία μου για τη μετεγγραφή μου στη Γαλατάσαραϊ, η οποία έκανε μια εξαιρετική πρόταση για μένα και την οικογένειά μου.

Πιστεύω, ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου στον ένα χρόνο που αγωνίστηκα στην ομάδα και εύχομαι στον Ολυμπιακό, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους του κάθε επιτυχία.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε