Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το ταξίδι στο… όνειρο για την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα ξεκινά

Η ΟΠΑΠ Α.Ε αποχαιρέτησε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα
Η ΟΠΑΠ Α.Ε αποχαιρέτησε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα

Με τις ευχές της ΟΠΑΠ Α.Ε., της ΕΟΕ και της αθλητικής ηγεσίας αναχωρεί η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα για το Λονδίνο όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.

Το Δελτίο Τύπου της ΟΠΑΠ Α.Ε:

Από το Ζάππειο, το Ολυμπιακό Χωριό των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι Έλληνες αθλήτριες και αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν σε μια εβδομάδα, ταξιδεύουν στο Ολυμπιακό Χωριό στο ανατολικό Λονδίνο.

Τους συνοδεύουν οι ευχές της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που ακούστηκαν χτες βράδυ, στη διάρκεια της τιμητικής και εξαιρετικά θερμής εκδήλωσης που οργανώθηκε στο Ζάππειο.

Με μήνυμα της εκδήλωσης το «άρχει μεν αγών, των καλλίστων άθλων ταμίας» (αρχίζει ο αγώνας που διαθέτει τα ωραιότερα βραβεία), που δεν είναι άλλο από εκείνο με το οποίο ο κήρυκας της αρχαιότητας, περιέτρεχε τα προγυμναστήρια της Αρχαίας Ελλάδας και καλούσε τους αθλητές να προσέλθουν στην Ολυμπία, η ΟΠΑΠ Α.Ε., Μέγας Χορηγός της Ολυμπιακής Ομάδας, θέλησε να υπογραμμίσει την αξία της συμμετοχής στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους αγώνες του πλανήτη.

H ΟΠΑΠ Α.Ε αποχαιρέτησε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα

«Για όλους εμάς, ήδη είστε νικητές» τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Ιωάννης Σπανουδάκης, απευθυνόμενος στις αθλήτριες και αθλητές, που μαζικά έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.
«Πάνω απ’ όλα θέλουμε να αγωνιστούμε με τρόπο και ήθος, που να καταστήσουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και μεταξύ αυτών, όλους όσους μας στήριξαν στην προσπάθειά μας» ήταν η απάντηση του σημαιοφόρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ασημένιου Ολυμπιονίκη στις δυο προηγούμενες Ολυμπιάδες. «Ξεκινήσαμε με υποχρεώσεις, αλλά και όνειρα, ελπίζουμε να καταφέρουμε να τα εκπληρώσουμε» συμπλήρωσε.
«Είναι η πέμπτη και τελευταία συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω ευτυχής ως άνθρωπος και πατέρας τριών παιδιών» είπε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, πρωταθλητής της σφυροβολίας, ο οποίος απευθύνθηκε και στους νεότερους συναθλητές και συναθλήτριες του: «Γι’ αυτούς που πηγαίνουν πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες τους εύχομαι να μετατρέψουν το γνωστό φτερούγισμα που θα αισθανθούν στην καρδιά τους, σε δύναμη. Καλή Επιτυχία σε όλους» είπε.

«Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά» πρόσθεσε η Βασιλική Βουγιούκα, πρωταθλήτρια της Ξιφασκίας, η οποία μετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες πρώτη φορά.

«Οι αθλητές που σήμερα βρίσκονται εδώ κοντά μας, ειλικρινά πιστεύω ότι επάξια θα μας εκπροσωπήσουν. Είμαι βέβαιος, ή καλύτερα γνωρίζω, ότι οι ικανότητές τους, οι επιδόσεις τους, η υπομονή τους και η επιμονή, τους ανέδειξε και όχι η τύχη» υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
Κι αυτό, όπως επισήμανε «σε μια περίοδο που η χώρα μας υποφέρει από την οικονομική κρίση με τον αντίκτυπο της στον Αθλητισμό». Για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, προσωρινά, η Πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί και τα ζητήματα του Αθλητισμού υπό καθεστώς κρίσης και ύφεσης και όταν λέω να διαχειριστεί δεν εννοώ απλό μοίρασμα επιχορηγήσεων μόνο, αλλά ποιοτική διαχείριση και κατάλληλο ενδιαφέρον, κυρίως ως προς τον ανθρώπινο παράγοντα. Πάντα υπάρχει δυνατότητα να νοιάζεσαι για τον Αθλητισμό, ακόμη και χωρίς να ρέουν χρήματα οι κρουνοί».

Ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε κατά την εκδήλωση την επανεξέταση, προς το ευνοϊκότερο, ολόκληρου του καθεστώτος των επιβραβεύσεων προς τους αθλητές «ώστε να απαλλαγούμε από κάποιες αδικίες», όπως είπε.
Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., ο οποίος υπενθύμισε ότι η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το 1986, στηρίχτηκε στις μεγάλες χορηγίες, του Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα, καθώς και του Γεώργιου Αβέρωφ (Ζάππειο και Καλλιμάρμαρο). Την ιστορία των μεγάλων χορηγών συνεχίζει επί μισό αιώνα η ΟΠΑΠ Α.Ε., είπε, επισημαίνοντας πως «ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός και η Παιδεία, είναι οι τρεις από τους πυλώνες του χορηγικού προγράμματος που κάθε χρόνο υλοποιεί η ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Αναφερόμενος σ’ αυτούς καθ’ εαυτούς τους Αγώνες είπε πως «ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που καλλιεργεί και συνδυάζει σε ένα ισορροπημένο σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδυάζοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, ο Ολυμπισμός επιδιώκει να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής βασισμένο στη χαρά της προσπάθειας, στην εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και στο σεβασμό για παγκόσμιες θεμελιώδεις ηθικές αρχές και αξίες. Με τους Ολυμπιακούς αγώνες σφυρηλατήθηκε η εθνική, φυλετική και πνευματική ενότητα των Ελλήνων. Ταυτόχρονα καλλιεργήθηκε ο υπερεθνικός χαρακτήρας των Αγώνων και των Ελλήνων, έννοιες οι οποίες επιζούν και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες». Για να τονίσει:

«Μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν δεν τους είχαν θεσπίσει οι Έλληνες, θα πάσχιζε η παγκόσμια Κοινότητα να τους εφεύρει».

Η ΟΠΑΠ Α.Ε αποχαιρέτησε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα

Ο κ. Σπανουδάκης ευχήθηκε στις αθλήτριες και στους αθλητές «Καλό Ταξίδι» και «Καλή Τύχη» εκ μέρους των εργαζομένων στην ΟΠΑΠ Α.Ε., των 5.000 πρακτόρων και σύσσωμου του ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «εξέχουσα θέση, μεταξύ των χορηγών μας, έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ που έγινε Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ολυμπιακής Ομάδας, προσφέροντας για το 2011 και το 2012 πέντε εκατομμύρια ευρώ για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών μας. Ακόμα και την ύστατη στιγμή, η ΟΠΑΠ ΑΕ μας ενίσχυσε περαιτέρω ώστε ο εξοπλισμός και τα σκάφη μας να πάνε στο Λονδίνο»

Και τόνισε:
«Τα χρήματα της ΟΠΑΠ ΑΕ ‘έπιασαν τόπο’, αφού αναφερόμαστε σε μια αποστολή με 105 αθλητές και αθλήτριες που είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τους Έλληνες παντού στον κόσμο, να καμαρώσουν! Αυτά τα παιδιά θα στείλουν σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα, που στέκεται όρθια ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες και διαθέτει λαό με πάθος, πίστη στα ιδανικά και τις πανανθρώπινες αξίες .
Πιστεύω ότι με την δημιουργία αυτής της αποστολής κατακτήσαμε ήδη το πρώτο μετάλλιο και, βέβαια, είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν και άλλα, στους Αγώνες στη Βρετανική Πρωτεύουσα».

Όσο για τον Αρχηγό της Ολυμπιακής Αποστολής Ισίδωρο Κούβελο, δόθηκε η ευκαιρία να θυμίσει το προ τετραετίας παρελθόν και να το συγκρίνει με το σήμερα.

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, στο Πεκίνο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην Ελλάδα μας. Η εθνική μας οικονομία δεν είχε ακόμα περάσει το κατώφλι της δυσχέρειας και η Πολιτεία μπορούσε να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευκολία τις απαιτήσεις της προετοιμασίας σας. Η τετραετία όμως 2009 – 2012 υπήρξε,  όπως όλοι βιώσαμε, μια δύσκολη περίοδος, που είχε αντίκτυπο όπως ήταν φυσικό και στην κάλυψη της προετοιμασίας της προ-Ολυμπιακής ομάδας από την Πολιτεία. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σταθώ και να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την σημαντική στήριξη που παρείχε στην ΕΟΕ, μια στήριξη χωρίς την οποία δύσκολα θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Λονδίνου».

Η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε απ’ ευθείας από τη NOVA, ξεκίνησε με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή να ερμηνεύει τον Ολυμπιακό Ύμνο και έκλεισε με όλους όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο να εύχονται «Καλό Ταξίδι» και «Καλή Τύχη» στους 105 αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε 20 Ολυμπιακά αθλήματα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΟΠΑΠ: “Υπεύθυνο παιχνίδι” στην πράξη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε