Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το… τοπίο για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού

Μετά και από την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους που θα έχουν στην κλήρωση των “32” για το Γιουρόπα Λιγκ. Τι γίνεται με ΠΑΟΚ, αλλά και με ΑΠΟΕΛ, μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Συγχαρητήρια της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό

Στην κλήρωση της επόμενης Παρασκευής, στο γκρουπ των ισχυρών θα μπουν οι δώδεκα πρώτες ομάδες των ομίλων τουΓιουρόπα Λιγκ και οι τέσσερις τρίτες των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ με την υψηλότερη βαθμολογία.

 
Οι δεύτεροι των ομίλων του Γιουρόπα και οι τέσσερις τρίτοι των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι στους αδύνατους.
 
Στα θετικά για τους Πειραιώτες είναι πως βρίσκονται στο γκρούπ των ισχυρώνμε τις ομάδες που… έπεσαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό σημαίνει πως αποφεύγουν σίγουρα τις Γιουνάιτεντ, Σίτι και Βαλένθια, ενώ… απέναντί τους, στους ανίσχυρους θα βρεθούνι οι Πόρτο, Βικτόρια Πλζεν, Άγιαξ και Τραμπζονσπόρ.
 
Βέβαια, η κλήρωση της Παρασκευής έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον και για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική για να οριστικοποιηθεί γκρούπ που θα βρίσκεται ο “Δικέφαλος του Βορρά”.
 
 Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι βρίσκονται στην κορυφή του Α’ ομίλου με 11 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ρούμπιν Καζάν, την οποία αντιμετωπίζουν στην Τούμπα την Πέμπτη (15/12).

Στη φάση των “32” δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο. Αντίθετα, στη φάση των “16” (η κλήρωση για την οποία θα γίνει επίσης την επόμενη Παρασκευή) δεν υπάρχουν περιορισμοί και είναι πιθανός ακόμη κι ελληνικός εμφύλιος μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

 
Βατοί… αντίπαλοι για ΑΠΟΕΛ
 
Από εκεί και πέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της Τετάρτης οριστικοποίησαν τα δύο γκρουπ δυναμικότητας.
 
Ο Πρωταθλητής Κύπρου, ΑΠΟΕΛ, μετά την πρωτιά που εξασφάλισε, το βράδυ της Τρίτης, θα είναι στους ισχυρούς, έχοντας σαφώς πιο… βατούς αντιπάλους.
 
Αν εξαιρέσουμε τις δύο ιταλικές, Μίλαν και Νάπολι, την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – που αντιμετώπισε στον όμιλο – και την Λιόν, οι Βασιλεία, Λεβερκούζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μαρσέιγ, είναι ομάδες που μπορεί να τις… κοιτάξει στα ίσια.
 
Τα γκρουπ δυναμικότητας
 
Ισχυροί
Μπάγερν Μονάχου
Ίντερ
Μπενφίκα
Ρεάλ Μαδρίτης
Τσέλσι
Άρσεναλ
ΑΠΟΕΛ
Μπαρτσελόνα
 
Ανίσχυροι
Νάπολι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Βασιλεία
Λιόν
Λεβερκούζεν
Μαρσέιγ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Μίλαν
 
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14/15 και 21/22 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 6/7 και 13/14 Μαρτίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε