Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τον…αποτελείωσε! – Η ΑΕΚ…έλαμψε, ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε, ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η ΑΕΚ ήταν ψυχωμένη και ανώτερη, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε… ανήμπορος να “χτυπήσει” το ντέρμπι και έτσι η Ένωση τον νίκησε με 2-0 και τον έστειλε στο -4 από τον Ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Φερέιρα: Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου

Χριστοδουλόπουλος: Παίζουμε ενάντια στο κατεστημένο!

Καντέ: Ήμασταν μόνο λόγια…

Μετά τον ΠΑΟΚ ήρθε και η ΑΕΚ για να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να τον φέρει στο -4 από τον Ολυμπιακό. Η Ένωση παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή, είχε πάθος και καλή κυκλοφορία, κόντρα σε ένα Παναθηναϊκό που δεν έπεισε πως πήγε στο ΟΑΚΑ για τη νίκη.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου με τον κόσμο στο πλευρό τους, επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και πήραν νίκη… ουσίας, για τρην είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ.

Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Φερέιρα, για ένα τόσο κρίσιμο ματς, φάνηκε να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και αυτό φαινόταν τόσο από τις τελικές τους προσπάθειες όσο και από την γενική εικόνα τους από το πρώτο λεπτό. Φωνάζουν στο “τριφύλλι” για οφσάιντ στο πρώτο γκολ και πέναλτι σε μετέπειτα φάση στον Χριστοδουλόπουλο.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να κρατήσει στα πόδια της την μπάλα, έτσι ώστε να κάνει αυτή… παιχνίδι και να αποτρέψει τους παίκτες του Παναθηναϊκού από το να πάρουν πρωτοβουλίες.

Τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή (στις μεταβιβάσεις των δυο ομάδων), αλλά και η διάθεση των παικτών να παίξουν μπάλα και να μην επιδοθούν σε συνεχόμενα φάουλ, επέτρεψε στο υπάρξει καλός ρυθμός και να δημιουργηθούν αρκετές φάσεις. Σε μία απ’ αυτές (18′), ο Σιαλμάς είδε το σουτ του να κοντράρεται στον Μαρίνο και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη. Μοναδική καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, το άστοχο σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Η Ένωση πατούσε καλύτερα στο πρώτο 30λεπτο (ο Βάργκας είχε επιβλητική παρουσία), αφού οι παίκτες της πίεζαν πολύ σωστά τους αντιπάλους τους, χωρίς να τους επιτρέπουν να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν. Το “τριφύλλι” δεν είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, ενώ οι προσπάθειες του σταματούσε αρκετά μέτρα έξω απ’ την μεγάλη περιοχή του Κωνσταντόπουλου.

Αν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως στη συνέχεια, οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν προς το τέλος του ημιχρόνου την απόδοση τους και είχαν και μία πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ -στις καθυστερήσεις- με τον Λεονάρντο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή με το σουτ του Κατσουράνη, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Ο Λεονάρντο εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, η άμυνα των “πρασίνων” αδράνησε και ο Καρνέζης (σε μία επανάληψη του γκολ που είχε δεχθεί από τον Μίτσελ στον περσινό προημιτελικό του Κυπέλλου) έκανε λάθος εκτίμηση και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Παρά την πολύ καλή παρουσία των Βάργκας και Μάκου στο χώρο του κέντρου και την αμυντική ψυχραιμία των “κιτρινόμαυρων”, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβασαν.. στροφές και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 60′ με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου (ζήτησε και πέναλτι σε αυτή την φάση ο παίκτης των φιλοξενούμενων).

Ο Φερέιρα έκανε αλλαγές για να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του, αλλά βγάζοντας τον Μαρίνο το… πλήρωσε. Ο Κλωναριδης (είχε μπει λίγο νωρίτερα σαν αλλαγή) κινήθηκε στα δεξιά της άμυνας των “πρασίνων” και μετά από μία όμορφη συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο έκανε το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση μόνο μετά το 2-0, οι “κιτρινόμαυροι” χαλάρωσαν, αλλά τότε ήταν πολύ αργά για αλλάξουν τα πράγματα…

Να τονίσουμε πως ο αγώνας άρχισε με αρκετά λεπτά καθυστέρηση. Ο λόγος… ένα πανό το οποίο είχε αναρτηθεί από τους οργανωμένους της ΑΕΚ στο πέταλο, το οποίο είχε ένα σύνθημα κατά του Ντέμη Νικολαΐδη.

Το πανό έφερε αναστάτωση στις τάξεις των οπαδών με μια μερίδα εξ αυτών να πηγαίνει να το κατεβάσει, το γήπεδο να αποδοκιμάζει και τελικά οι οπαδοί της ΑΕΚ να παίζουν ξύλο μεταξύ τους για αρκετή ώρα! Μάλιστα, μπήκαν για να λύσουν τις διαφορές τους στο ταρτάν του ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει ο αγώνας μέχρι να εκκενωθεί το ταρτάν!

Οι συνθέσεις:


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου):
 Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας, Καφές (66’ Λαγός), Λεονάρντο, Σιαλμάς (64’ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (75’ Μπέλεκ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70’ Καραγκούνης), Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65’ Κλέιτον), Τοτσέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) 
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου) 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε