Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

TOP-10 2οι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις επιλογές του για τους 10 κορυφαίους ανά θέση. Σειρά έχουν οι επιθετικοί (όχι κλασικοί σέντερ φορ) που έπαιζαν από περιοχή έως 10άρια.

Το θέμα σηκώνει πολλή κουβέντα. Το 10 είναι μικρό νούμερο για να τους χωρέσεις όλους όσους  έχεις στην κούτρα σου. Αυτό όμως είναι που το καθιστά ξεχωριστό. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το 10 το καλό, μα οι 10… οι καλύτεροι. Η αρχή έγινε με τους τερματοφύλακες, ακολούθησαν οι αριστεροί και δεξιοί αμυντικοί, οι στόπερ, οι λίμπερο (σέντερ μπακ), οι αμυντικοί μέσοι (κόφτες), οι πολυσύνθετοι μέσοι (box to box), οι επιθετικοί μέσοι, τα 10άρια, οι μέσοι – εξτρέμ – επιθετικοί που συνέκλιναν από τ’ αριστερά ή τα δεξιά και τώρα σειρά παίρνουν οι επιθετικοί που έπαιζαν από 10άρια έως και εντός περιοχής, αλλά όχι οι κλασικοί σέντερ φορ περιοχής..

Εμείς επιχειρούμε μια –υποκειμενική– αξιολόγηση για τους κορυφαίους σε όλες τις θέσεις του ποδοσφαίρου. Αλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο (ανάλογα και με τις επιταγές της εκάστοτε ποδοσφαιρικής εποχής), οι 10 της δικής μας λίστας τίμησαν με αυτό τον τρόπο το παντεσπάνι τους. Η επιλογή έγινε με αγωνιστικά κριτήρια υπό την προϋπόθεση βέβαια της συμβολής τους στην κατάκτηση τίτλων και του στίγματος που άφησαν στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε