Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τοπαλίδης: “Μπορούσαμε να προκριθούμε στους 16”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το πρώην…”δεξί χέρι” του Ότο Ρεχάγκελ, μίλησε για το επόμενο βήμα της καριέρας του, το “ταξίδι” με την Εθνική και τον Γερμανό τεχνικό. “Φεύγουμε γεμάτοι”, δήλωσε.

Το αποτέλεσμα στον αγώνα της πρεμιέρας του Μουντιάλ, στέρησε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Γιάννης Τοπαλίδης. 

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να κάνει το μεγάλο…ατομικό βήμα στην καριέρα του, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ότο Ρεχάγκελ έχει τη διάθεση να δουλέψει κι άλλο, αν του γίνει η καταλληλη πρόταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Τοπαλίδη:

Για τον αν η Εθνική θα μπορούσε να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
“Κάναμε τον απολογισμό του Μουντιάλ με τον Ότο Ρεχάγκελ, μιλήσαμε για τα παιχνίδια και καταλήξαμε πως μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αν ήταν διαφορετικό στο ματς της πρεμιέρας με τη Ν.Κορέα. Ποντάραμε στα ματς με Ν. Κορέα και Νιγηρία πως θα παίρναμε τέσσερις βαθμούς, αλλά αυτό δεν έγινε. Θα μπορούσαμε να περάσουμε έναν γύρο αν ήταν άλλο το αποτέλεσμα της πρεμιέρας”.

Για το ποιος ήταν ο λόγος που ηττηθήκαμε από τη Ν. Κορέα:
“Δεχθήκαμε πολύ νωρίς γκολ με τη Ν. Κορέα και αυτό μας αιφνιδίασε. Έτσι αλλάξαμε αμέσως τα πλάνα μας. Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, λέγαμε πως θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά και πάλι δεχθήκαμε γκολ νωρίς από δικό μας λάθος. Μετά ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς». Όσο για τις φήμες που ήθελαν ορισμένους παίκτες της Εθνικής να ήρθαν στα χέρια μετά το ματς με τη Ν. Κορέα, ο Γιάννης Τοπαλίδης τις διέψευσε κατηγορηματικά. «Δεν έγινε τίποτα στα αποδυτήρια μετά το ματς με την Ν. Κορέα. Υπήρχαν νεύρα, όπως φυσιολογικά συμβαίνει μετά από κάθε ήττα”.

Για το πως η απόφαση της λύσης συνεργασίας με την Εθνική ομάδα είχε παρθεί εδώ και περίπου πέντε μήνες:
“Είχαμε ήδη συζητήσει εδώ και περίπου πέντε μήνες με τους ανθρώπους της ΕΠΟ για τη λύση της συνεργασίας και είχαμε αποφασίσει πως το καλύτερο για όλους θα ήταν να σταματούσαμε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και είχα ενημερώσει τον κόουτς πως ότι και αν γινόταν δεν θα συνέχιζα. Το ανακοινώσαμε και στους παίκτες μετά το ματς με την Αργεντινή. Δεν θέλαμε να το πούμε στο γήπεδο γιατί εκεί ήταν πολλοί δημοσιογράφοι και έτσι ενημερώσαμε τους παίκτες και τους ανθρώπους της ΕΠΟ στο ξενοδοχείο”.

Για το αν η απόφαση άλλαζε ακόμη και αν η Εθνική προκρινόταν στους «16»:
“Αν πηγαίναμε στους “16” δεν θα άλλαζε κάτι. Η απόφαση είχε ήδη παρθεί. Έπρεπε μετά το Παγκόσμιο να σταματήσουμε. Τα χρόνια ήταν πάρα πολλά”. 

Για το αν ο Ρεχάγκελ συνεχίσει την προπονητική του καριέρα:
“Νιώθει πολύ δυνατός ο Ρεχάγκελ. Αν του γίνει κάποια πρόταση που τον καλύπτει, τότε θα δουλέψει ξανά. Έτσι εκτιμώ εγώ. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να είμαι βοηθός του γιατί είμαι σε μια ηλικία που πρέπει να δουλέψω μόνος μου. Από 30 χρονών δουλεύω ως προπονητής και δούλευα ως πρώτος σε ομάδα τρίτης κατηγορίας στη Γερμανία. Θέλω να κάνω κάτι μόνος μου. Πρώτη φορά δούλεψα ως βοηθός”.

Για το αν φεύγουν γεμάτοι από την Εθνική ομάδα:
“Φεύγουμε γεμάτοι. Έγιναν πολλά αυτά τα εννιά χρόνια, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Αυτό μου έλεγε και ο Ρεχάγκελ πως όλα αυτά ήταν φυσιολογικά σε μια σχέση και συνεργασία τόσων χρόνων. Αυτά που περάσαμε στην Εθνική ομάδα δύσκολα θα τα περάσουμε αλλού”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε