Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τότε ήταν ο Εουσέμπιο…Τώρα;

Τότε ήταν ο Εουσέμπιο…Τώρα;

Πέρασαν 44 χρόνια όταν Πορτογαλία και Βόρεια Κορέα είχαν προσφέρει ένα από καλύτερα ματς στην ιστορία των Μουντιάλ. Στις 14:30 κοντράρονται με στόχο τη νίκη που θα τους κάνει φαβορί για πρόκριση στους “16”.

Το 1966 ήταν ο Εουσέμπιο που με τέσσερα δικά τους γκολ είχε οδηγήσει την Πορτογαλία σε μία σπουδαία ανατροπή. Οι Κορεατές είχαν προηγηθεί με 0-3 στο 24΄!, όμως ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έκανε πράγματα και θαύματα για το τελικό 5-3.

 
Τώρα το ερώτημα για τους Πορτογάλους είναι ποιος μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την εθνική ομάδα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει να σκοράρει 18 μήνες με την φανέλα της Πορτογαλίας, όμως ο Κεϊρόζ περιμένει πολλά από αυτόν σήμερα απέναντι στην σφιχτή άμυνα της Βόρειας Κορέας.
 
Από την άλλη οι Ασιάτες που εξέπληξαν με την απόδοση τους απέναντι στην Βραζιλία θέλουν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στην διοργάνωση και να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τέλος.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πορτογαλία (4-3-3): Εντουάρντο, Φερέιρα, Άλβες, Καρβάλιο, Κοεντράο, Μέντες, Μεϊρέλες, Ντάνι, Ρονάλντο, Σιμάο, Λιέντσον.

Βόρειος Κορέα (4-4-2): Ρι Μίονγκ-Γκουκ, Ρι Κουάνγκ Τσον, Ναμ Σονγκ-Τσολ, Πακ-Τσολ Τζιν, Ρι Τζουν Ιλ, Τζι Γιουν Ναμ, Μουν Ιν Γκουκ, Αν Γιονγκ Χακ, Πακ Ναμ Τσολ, Χονγκ Γιονγκ Τζο, Γιονγκ Τάε Σε.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πάμπλο Πότσο από τη Χιλή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε