Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Του… κεφαλιού του ο Κυβελίδης – “Ανάσα” για Κέρκυρα

Του… κεφαλιού του ο Κυβελίδης – “Ανάσα” για Κέρκυρα

Με δυο κεφαλιές του Λεωνίδα Κυβελίδη η Κέρκυρα πήρε σημαντική εντός έδρας νίκη επί του Πλατανιά με 2-1 και παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της παραμονής στην κατηγορία. Καλύτεροι οι Κρητικοί, που όμως δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Η Κέρκυρα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το… καλημέρα. Στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Κηπουρού ο Κυβελίδης κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ (6′). Οι δυο ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών και γι αυτό αναγκάστηκαν να προβούν σε αναγκαστικές αλλαγές. Ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοση του και προσπάθησε για την ισοφάριση, με καλύτερη στιγμή αυτή του 19′, όταν το πλασέ του Αναστασάκου πέρασε μόλις άουτ.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν, αλλά το γκολ ήρθε από την μεριά των γηπεδούχων, πάλι με κεφαλιά του Κυβελίδη (36′). Το ημίχρονο έκλεισε με τον Αναστασάκο να χάνει μία καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στο δεύτερο 45λεπτο.

Στην επανάληψη η Κέρκυρα έδωσε όλο το βάρος στη μεσοαμυντική της γραμμή, επιλέγοντας την τακτική των αντεπιθέσεων και αφήνοντας μπροστά μόνο τον Κυβελίδη (είχε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ). Ο Πλατανιάς όμως κατάφερε τελικά να μειώσει το σκορ στο 70′, με τον Μπέλιτς, που είχε μόλις μπει σαν αλλαγή στον αγώνα. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να διεκδικήσουν το βαθμό στα λεπτά που απέμειναν, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Απ’ την μεριά τους οι γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι στη φάση του 82′, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να “καθαρίσουν” το ματς.

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας (15’ Αθανασίου), Βενέτης, Σταμόγιαννος, Ηλιάδης, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης, Γιάντσης (72’ Αγρίτης), Γκέσιος, Κυβελίδης (87’ Πετρούσης) 

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κρητικός, Τσοκάνης, Σιμώσης 

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης (16’ Αργυρόπουλος), Καλαϊτζιτς, Δέντσας, Μιρτσέτα (70’ Μπέλιτς), Γκονζάλες (45’ Γιακουμάκης), Τετέ, Γιάννου 

Στον πάγκο: Ζαλούντοκ, Κουρτσεσιώτης, Ονιέμα, Στόλερ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε