Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Του βγήκε η ψυχή αλλά προκρίθηκε, Άρης – Γιαγκελόνια 2-2

ΦΩΤΟ, EUROKINISSI
Οι «κιτρινόμαυροι» δεινοπάθησαν αλλά κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Επεισόδια έξω και μέσα στο γήπεδο.

Το LIVE του αγώνα
 
Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πραγματοποίησε κακή εμφάνιση μπροστά σε 22.000 φιλάθλους της και επαναπαύθηκε στο 2-1 του πρώτου αγώνα. Η Γιαγκελόνια όμως μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε από νωρίς που θα πουλούσε ακριβά το τομάρι της.Το γκολ του Τσέζαρεκ στο 18΄ ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα και η πολωνική ομάδα δεν άργησε να αντιδράσει. Ο Μπούρκχαρντ στο 25΄ έφερε το ματς στα ίσα και στο 66΄με μία φάση καρμπόν ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.
 
Τέσσερα λεπτά αργότερα (70′) έγινε η φάση του αγώνα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλεξάντρου Ντεακόνου, έδωσε… δώρο ένα πέναλτι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από μία επαφή που είχαν ο Kατσχελάν με τον Τσέζαρεκ. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο των Πολωνών, ενώ ο τεχνικός της Γιαγκελόνια, Μίχαλ Πρόμπιερζ, αποβλήθηκε…

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 75′ ο Κροάτης, ο οποίος νίκησε τον Σαντομιέρσκι, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και κάνοντας το 2-2.

Ο Άρης συνέχιζε να ρισκάρει, επιτρέποντας στον Γκροζίτσκι να απειλήσει δύο φορές τον Σηφάκη με δυνατά σουτ στο 80′ και στο 82′, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ είπε ισάριθμες φορές «όχι», κρατώντας την πρόκριση στα play off του Europa League.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο (84′ Κουλουχέρης), Μίτσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί (78′ Πρίττας), Τόχα, Κάλβο (69′ Τσεζνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ

Γιαγκελόνια (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σαντομιέρσκι, Σκέρλα, Κούπιτς, Γκροζίτσκι, Χέρμες, Σιντκί (46′ Kατσχελάν), Νοραμπουένα, Μακουζέφσκι (50′ Φρανκόφσκι), Γκρζίμπ, Μπούρκχαρντ (83′ Λάτο), Κιγιάνσκας

Τα επεισόδια
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκαε, πριν την έναρξη του ματς σε λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους της πολωνικής Γιαγκελόνια στο γήπεδο “Κ. Βικελίδης”, καθώς και στους δικυκλιστές της ομάδας “Ζ” που του συνόδευαν. Οι άγνωστοι δεν δίστασαν να επιτεθούν με μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια και σε πεζές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν σε παρακείμενο δρόμο.

Οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν τους άγνωστους έκαναν χρήση χημικών. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν και μέσα στο γήπεδο με συνέπεια τη διακοπή του αγώνα για μερικά λεπτά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε