Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Του “χάλασε” το πάρτι, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 0-1

Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του αγώνα
Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του αγώνα, Ματ Ντάρμπισιρ πανηγυρίζει, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής ενός εκπληκτικού ντέρμπι στο οποίο μπήκε μόνο ένα γκολ αλλά χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες. Οι πράσινοι πάντως έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο αφού η ΑΕΚ νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ.

Το ματς τα είχε όλα. Επεισόδια πριν την έναρξη του, ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, εκπληκτικό θέαμα, πολλές ευκαιρίες και μόνο ένα γκολ. Αυτό του Ματ Ντάρμπισιρ στο 68′ που έμελλε να κρίνει το ματς. Ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο αφού έμεινε 4 βαθμούς μπροστά από τους ερυθρόλευκους. 

Υπάλληλος του ΟΑΚΑ έχασε δύο δάχτυλα

Αποθεώθηκε η αποστολή του Ολυμπιακού από 1000 οπαδούς της ομάδας

Το Live του αγώνα μέσα από βίντεο και φωτογραφίες

Μπάντοβιτς: Μεγάλη νίκη

Παράπονα του Ολυμπιακού για την τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA

Χάνει τα ντέρμπι παίρνει τον τίτλο γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έδωσε ώθηση στους παίκτες οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα.

 
Απείλησαν με την κεφαλιά του Βύντρα στο 15′ και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σισέ στο 28′.
 
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει και στάθηκε τυχερός στο καταιγιστικό δεκάλεπτο των πράσινων.
 
Στο 30΄ ο Σαλπιγγίδης σημάδεψε το δοκάρι του Νικοπολίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Βύντρα δεν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη ενώ στο 34′ η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο έγλειψε το δοκάρι.
 
Στο 38΄ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ντάτολο να αστοχεί από καλή θέση.
 
Κατά την είσοδο των ομάδων στα αποδυτήρια υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ Καραγκούνη και Μαρέσκα.
 
Ο Μπάντοβιτς έριξε στη μάχη τον Ζεβλάκοφ, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μέλμπεργκ Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές.
 
Ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού ρίσκαρε βάζοντας τον Όσκαρ και τον Ντάρμπισιρ στον αγώνα αντί του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Ντάτολο.
 
Το ρίσκο του βγήκε αφού στο 68′ ο Ντάρμπισιρ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Λούα Λούα, αρχικά νικήθηκε από τον Τζόρβα αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Ο Νιόπλιας απάντησε με την αλλαγή του Νίνη που πήρε τη θέση του Σιμάο. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Νίνης έστρωσε έτοιμο γκολ στον Σισέ, ο οποίος νίκησε τον Νικοπολίδη αλλά όχι και το δοκάρι.
 
Το ματς είχε γίνει ¨ροντέο”. Στο 73′ Ζεβλάκοφ και Ντάρμπισιρ έχασαν μεγάλη ευκαιρίανα σκοράρουν και να τελειώσουν ουσιαστικά τον αγώνα.
 
Στο 82′ μετά από μία τρίλεπτη διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων, ο Όσκαρ έφυγε στην αντεπίθεση και πριν σκοράρει τον πρόλαβε ο Καντέ.
 
Ένα λεπτό αργότερα ο Μήτρογλου προτίμησε να τελειώσει μόνος του την προσπάθεια στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
 
Στο 86′ ο Παναθηναϊκός έχασε την τελευταία του ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ζιλμπέρτο πήρε την κεφαλιά, όμως ο Σαλπιγγίδης μόνος του προ κενής εστίας αστόχησε.
 
Στο 92′ ο Λούα Λούα νικήθηκε στο τετ α τετ και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος ενός σπουδαίου αγώνα.
 
Πριν την έναρξη του αγώνα η αποστολή του Ολυμπιακού δέχτηκε επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού που πέταγαν στους “ερυθρόλευκους” ότι έβρισκαν μπροστά τους. Καπνογόνο δέχθηκε ο Ραούλ Μπράβο ενώ πέταξαν ακόμα και κιγκλιδώματα. Η αστυνομία επενέβη και ακολούθησαν συμπλοκές στο περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Βίντεο από τα επεισόδια

 
ΠΑΟ (Νιόπλιας) : Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σείταρίδης (67′ Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (81′ Ρουκάβινα), Σιμάο (70′ Νίνης), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.
 
ΟΣΦΠ (Μπάντοβιτς) : Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (46′ Ζεβλάκοφ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπράβο, Στολτίδης, Μαρέσκα, Γιάννης Παπαδόπουλος (56′ Ντάρμπισιρ), Ντάτολο (63′ Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε