Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τούμπα… η κορυφή – Νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ σε ματς “ροκ”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι Θεσσαλονικείς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή και βγήκαν νικητές στο “ντέρμπι των δικεφάλων”, περνώντας έτσι πάλι πρώτοι στην βαθμολογία των πλέι οφ. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι και οι δυο ομάδες. Απερίσκεπτη η αποβολή του Γκαρσία! Δείτε όλα τα γκολ του αγώνα.
 
Γεμάτο πάθος, μαρκαρίσματα, πολλές φάσεις και γκολ ήταν το πρώτο ημίχρονο του “ντέρμπι των δικεφάλων”. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 14′ με το εντυπωσιακό γκολ του Νάτσο Σκόκο από τα 37 μέτρα (!), ενώ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα.
 
Με την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και μπόρεσε να απαντήσει με το γκολ-φαουλ του Πάμπλο Γκαρσία, σε μία φάση πάντως στην οποία δεν υπήρξε κανένα φάουλ. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, οι Θεσσαλονικείς πήραν τα… πάνω τους και μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (αυστηρό σφύριγμα) του Βίκτορ Βιτόλο στο 32′.
 
Στην επανάληψη η Ένωση έδειξε διάθεση να πιέσει για να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ και οι Θεσσαλονικείς δεν προσπάθησαν να προστατέψουν το 2-1. Το ανοιχτό αυτό παιχνίδι είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό και από τις δυο ομάδες. Πάντως δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης ανάμεσα στους παίκτες. Σε μία από αυτές η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, αφού στο 76′ ο Μάκος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η ΑΕΚ πίεσε τον ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έπαιξε με τον χρόνο, βλέποντας πως οι “κιτρινόμαυροι” είναι έτοιμοι να… χτυπήσουν στην πρώτη ευκαιρία (οι αλλαγές του Χάβου έγιναν όλες στο τελευταίο τέταρτο).
 
Οι Θεσσαλονικείς έμειναν και αυτοί με δέκα παίκτες, μετά την αδικαιολόγητη αποβολή του Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός χτύπησε δυο φορές τον Μίτσελ (μία πριν αποβληθεί και μία μετά), ενώ πήγε να πιαστεί στα χέρια και με τον Ντιόπ, τον οποίο προσπάθησαν να σταματήσουν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ.
 
Το σασπένς κρατήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ πάντως να παίρνει τη νίκη και να προσπερνά την ΑΕΚ στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝΠΛΕΙΟΦ ΠΛΕΟΝ:
 
ΠΑΟΚ 9
ΑΕΚ 8
Παναθηναϊκός 7
Ολυμπιακός Β. 3.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
 
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Β.-ΑΕΚ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε