Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραγικές καταστάσεις στον Παναθηναϊκό – “Σώστε με από τον εφιάλτη”

Τραγικές καταστάσεις στον Παναθηναϊκό – “Σώστε με από τον εφιάλτη”

Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Θανάση Πρωτοψάλτη, η οποία αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθεί να επιβιώσει ο γιος της. “Τα παιδιά είναι πεταμένα σαν λαθρομετανάστες”, υπογράμμισε και τα μετέφερε τις συγκλονιστικές εμπειρίες του 18χρονου ακραίου.

“Μη νομίζετε πως κι εγώ τα ήξερα όλα. Τώρα που… έσπασαν μου τα είπαν και αισθάνονται ντροπή λες και έκαναν κάποιο έγκλημα. Εδώ και μήνες ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, την απόλυτη εξαθλίωση. Εδώ και μέρες τους είχε κοπεί το ρεύμα στο σπίτι”, εξήγησε στην αθλητική εφημερίδα “Goal News” η Κύπρια Αλεξία Ροτσίδου, η οποία υπήρξε επί χρόνια αθλήτρια του “τριφυλλιού”.

“Μονάδες στο τηλέφωνο δεν έχουν να καλέσουν ούτε για βοήθεια. Το βράδυ δεν κοιμούνται από το κρύο. Στο σπίτι τους κυνηγάνε, επειδή όλα είναι απλήρωτα. Τρώνε μόνο ψωμί. Κάνουν προπονήσεις στη Γλυφάδα. Κανείς δεν σκέφτηκε ούτε τη μετακίνησή τους. Αυτές τις μέρες που υπάρχουν απεργίες των ΜΜΜ πηγαίνουν με τα πόδια στη Γλυφάδα, με ενδιάμεση στάση στο Μοναστηράκι, όπου τρώνε στο εστιατόριο του κύριου Σταθοκωστόπουλου”.

“Σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη 24/01) μετά την προπόνηση έφυγαν με τα πόδια από τη Γλυφάδα για τους Αμπελόκηπους και τους έπιασε και η βροχή. Στον δρόμο δεν άντεξαν. Ο Μαδούρας έπαθε υποθερμία και ο Θανάσης έσπασε… Τους βοήθησαν κάποιοι περαστικοί για να μην καταρρεύσουν από την αδυναμία. Τότε με πήρε κλαίγοντας και μου ζήτησε να του βγάλω ένα εισιτήριο να γυρίσει πίσω σήμερα…”.

“Ρωτάω ως μάνα και όχι ως αθλήτρια που μάτωσα για τον Παναθηναϊκό: υπάρχει κάποιος να προστατέψει τα 18χρονα παιδιά που είναι το μέλλον μας; Τι ντροπή είναι αυτή; Πού είναι ο κύριος Μακρόπουλος; Πώς επιτρέπει αυτήν τη ντροπή πρώτα απ’ όλα ως άνθρωπος και πατέρας και μετά ως Παναθηναϊκός; Ξέρω πως ο Μακρόπουλος είναι ο μόνος που νοιάζεται, αλλά όπως κι εγώ ίσως να μην τα ξέρει. Πού είναι ο κύριος Ακριτίδης; Πού πήγαν οι Παναθηναϊκοί; Πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι;”.

“Εδώ και έναν χρόνο κάθε μέρα του έλεγα να κάνει υπομονή, να δοκιμάσει τις αντοχές του για να ζήσει το μεγάλο του όνειρο που δεν ήταν άλλο από το να παίξει βόλεϊ στον Παναθηναϊκό. Όλοι τον ενθαρρύναμε, άφησε δύο υποτροφίες για τις ΗΠΑ για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι όπως έκανα εγώ και ο μπαμπάς του Σπύρος. Ήθελε να μας κάνει υπερήφανους και το κατάφερε, αλλά πλέον δε μιλάμε για αθλητισμό. Δεν μιξοκλαίω, κύριοι”.

“Στην οικογένειά μας έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε τίτλους στα γήπεδα και στη ζωή. Δεν μιλάω εκ μέρους του Θανάση αλλά εκ μέρους όλων των μικρών παιδιών που έχει αυτήν τη στιγμή η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Κάνω έκκληση πριν έρθουν τα χειρότερα. Τα παιδιά είναι πεταμένα σαν λαθρομετανάστες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε