Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τρεις οι νεκροί από την επίθεση

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Τόγκο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή
Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Τόγκο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο ακόμα άτομα προστέθηκαν στην λίστα των θυμάτων μετά την επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Τόγκο.

Η ομοσπονδία του Τόγκο ανακοίνωσε το Σάββατο πως εκτός από τον οδηγό του πούλμαν, έχασαν την ζωή τους, ο βοηθός προπονητή Αμπάλο Αμελέτε και ο υπεύθυνος γραφείου τύπου Στάνισλας Όκλου, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 25χρονος αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κοτζόβι Ομπιλάλε.

 
Η επίθεση της οργάνωσης “Μέτωπο για την απελευθέρωση της Καμπίντα” έχει σκορπίσει τον θρήνο στο Τόγκο. Μάλιστα, χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση οι παίκτες αποχωρούν από την Ανγκόλα, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το Κόπα Αφρικα. Έτσι, λοιπόν το Τόγκο δεν θα συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας καλούν και τις υπόλοιπες χώρες να σαμποτάρουν την διοργάνωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ομοσπονδία “αναγκάστηκε” να δηλώσει και επίσημα ότι η εθνική ομάδα του Τόγκο αποσύρεται από την διοργάνωση.
 
Ο σταρ της ομάδας, Εμάουελ Αντεμπαγιόρ έχει υποστεί σοκ και αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου να βρίσκεται στο Μάντσεστερ. “Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Σίτι. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ανγκόλα φαίνεται καθησυχαστικός, χαρακτηρίζοντας το συμβάν μεμονωμένο γεγονός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε