Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

“Τρίποντο” η Εθνική, 100άρα ο Καραγκούνης

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Με το εκπληκτικό γκολ του Τοροσίδη (βίντεο) η Εθνική πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2012 κόντρα στη Λετονία. Ο Καραγκούνης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές. Ντεμπούτο έκανε ο Φετφατζίδης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Δείτε τι έγινε σε όλους του ομίλους

Οι παίκτες του Σάντος μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν ψηλά, έκλεβαν εύκολα τη μπάλα και έφταναν αρκετά συχνά στην περιοχή της Λετονίας. Εκεί όμως τα πράγματα δυσκόλευαν αφού εκτός των αμυντικών είχαν να αντιμετωπίσουν έναν εκπληκτικό Βάνινς.

 
Ο τερματοφύλακας των Λετονών αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Μήτρογλοιυ (16′), στο μακρινό σουτ του Τοροσίδη (23′) και στο σουτ του Νίνη (28′).
 
Η φάση πάντως που θα μείνει στη μνήμη όλων από το πρώτο μέρος έγινε στο 26′. Ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο του και αυτός τον ξάπλωσε στο χορτάρι. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής αντί να δώσει το πέναλτι, έδειξε κίτρινη κάρτα στον διεθνή μπακ για θέατρο. Ο Τοροσίδης θα χάσει το ματς κόντρα στο Ισραήλ.
 
Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε, οι Έλληνες παίκτες δεν έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, ενώ το 43′ αν ο Τζαβέλας δεν έκανε σωτήριο τάκλιν θα μπορούσαν οι Λετονοί να ανοίξουν το σκορ.
 
Στο δεύτερο μέρος μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, η Εθνική συνέχισε στον ρυθμό του πρώτου ημιώρου.
 
Στο 58′ ο Βασίλης Τοροσίδης ξεκίνησε από δεξιά, συνέκλινε, έπαιξε το 1-2 με τον Κατσουράνη και με εκπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τους Έλληνες.
 
Η Εθνική δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, ενώ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα της αν σε δύο περιπτώσεις ο Μήτρογλου ήταν πιο τυχερός.
 
Ο Σάντος στο 80′ έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89′ Καφές), Σαμαράς, Νίνης (82′ Φετφατζίδης), Μήτρογλου (78′ Σαλπιγγίδης)

Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (82′ Φλότκινς), Ιβάνοβς, Ζίρνις, Κάουνα, Βερπακόβσκις, Ρούμπινς (66′ Ζιγκάις), Ρούντνεβς (74′ Κάαρλσονς)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γεωργία λυτρώθηκε στο 91′ με το γκολ του Σιράτζε και νίκησε την Μάλτα 1-0.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Γεωργία (2-1) 5
2. Ελλάδα (2-1) 5
3. Κροατία (3-0) 4
4. Ισραήλ (3-1) 4
5. Λετονία (2-4) 3
6. Μάλτα (1-6)
0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε