Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρίτωσε…το κακό – Λύγισαν οι Έλληνες στην ανωτερότητα των Ισπανών

ΦΩΤΟ UEFA.COM
ΦΩΤΟ UEFA.COM

Η Ελλάδα έφτασε πολύ μακριά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών αλλά στον τελικό η Ισπανία απέδειξε την ανωτερότητα της. Για τρίτη φορά οι Φούριας Ρόχας νίκησαν την Ελλάδα σε τελικό μικρών εθνικών ομάδα, με 1-0 χάρη στο γκολ του Ροντρίγκεθ στο 80′ και πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Ισπανική σχολή έχει παρόν αλλά και πλούσιο μέλλον. Το ίδιο όμως λέει πλέον και η Ελλάδα αφού τα παιδιά του Κώστα Τσάνα έφτασαν στον τελικό και κοίταξαν στα μάτια το μεγάλο φαβορί. Δεν κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα, αλλά η επιτυχία τους είναι μεγάλη.

Οι Ισπανοί μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλουν το ρυθμό τους στο ματς και το κατάφεραν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας οι φούριας ρόχας έφταναν με ευκολία κοντά στην περιοχή του Διούδη, όμως ο Έλληνας πορτιέρο ήταν σε εξαιρετική ημέρα.

Στο 18΄ο πιο επικίνδυνος Ισπανός, Ροντρίγκεθ σούταρε από καλή θέση, όμως ο Διούδης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Χρειάστηκε να περάσουν 32 αγωνιστικά λεπτά για να πλησιάσει στο γκολ η Ελλάδα. Ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα όμως η δύσκολη κεφαλιά του Κατίδη έφυγε άουτ.

Η Εθνική προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και τα κατάφερε, έτσι οι Ισπανοί απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, ως το τέλος του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και μάλιστα η Ισπανία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 56′ όταν το σουτ του Καμπάνια σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι Ισπανοί είχαν και διπλή χαμένη ευκαιρία στο 60′ όταν ο εκπληκτικός Διούδης απέκρουσε τα σουτ των Ροντρίγκεθ και Γκριμάλντο.

Τελικά το γκολ που έκρινε τον αγώνα το σημείωσε ο κορυφαίος του γηπέδου. Στο 80′ ο Ροντρίγκεθ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Διούδη.

Ισπανία: Αριθαμπαλάγα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Οσέντε, Καμπάνια, Σουσο (71′ Σουάρεθ), Αλκαθέρ, Ροντρίγκεθ (91′ Μπερνάτ), Χόνι, Όλιβερ Τόρες, Ζέραρντ Ντεουλοφέου (83′ Χουάνμι).

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαϊδης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος (85′ Μπακασέτας), Διαμαντάκος (67′ Λυκογιάννης), Κατίδης (90′ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε