Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσάκας: Καλύτερα να έβαζαν τον Μαρινάκη να “σφυρίξει”

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα Σουλτάν άφησε αιχμές για τον ορισμό του Γιάχου στο σαββατιάτικο ντέρμπι, τον χαρακτήρισε “ερυθρόλευκο παιδί”, ενώ κατηγόρησε την “πράσινη” ΠΑΕ ότι συνεργάστηκε με τους Πειραιώτες για να μην μπορέσει να πάει στο Φαληρικό γήπεδο.
Ο κ. Τσάκας μίλησε ακόμα για τον οικονομικό έλεγχο που γίνεται στην ΠΑΕ, την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, τον Ροναλντίνιο και το… πρωτοχρονιάτικο λαχείο Σικαμπάλα!

Τα όσα δήλωσε ο Τσάκας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

-Έχετε διχάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, γιατί ενώ δεν έχετε θεσμικό ρόλο, κάνετε συνέχεια δηλώσεις και ανακοινώνετε μεταγραφές. Τι έχετε ν’ απαντήσετε σε όσους σας κατηγορούν ότι κάνετε κάτι τέτοιο;

“Δεν έχουμε όντως θεσμική θέση στον Παναθηναϊκό ακόμα. Αυτό άλλωστε φροντίζει και το τονίζει και η ΠΑΕ κάθε φορά. Είμαστε όμως μισό βήμα από την απόκτηση του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι, αλλά και η μιζέρια και η κακομοιριά”.

-Τι γίνεται με τον έλεγχο και τις διαδικασίες; Προχωρούν;
“Τα παιδιά δουλεύουν νυχθημερόν κυριολεκτικά για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλος φόρτος δουλειάς υπάρχει. Κάθε εργασία μεταφράζεται και φεύγει στην Σαουδική Αραβία για να ενημερώνεται ο πρίγκιπας. Καταλαβαίνετε ότι αυτά όλα χρειάζονται χρόνο. Έχετε αγοράσει σπίτι; Ένα μήνα τουλάχιστον κάνεις να το πάρεις και εδώ μας ζητούν σε μερικές μέρες μέσα να τελειώσουν όλα”.

-Πότε πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να μπουν οι υπογραφές και τα χρήματα;
“Όλα θα πάνε καλά. Παρ’ ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην διαδικασία ελέγχου για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε εμείς. Την βδομάδα που μας έρχεται θα ολοκληρωθεί και θα γίνει  στη συνέχεια η μεταβίβαση των μετοχών για να ησυχάσουμε. Μας καίει ακόμα να έχει ψηφιστεί ο νόμος,  η τροπολογία που μας υποσχέθηκε ο κύριος Γερουλάνος, για να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το plan B αν και υπάρχει, αφού απ’ τη στιγμή που ο υπουργός δεσμεύθηκε θέλουμε να γίνουν τα λόγια του πράξη”.
-Ο κύριος Βασίλης Κωσταντίνου δήλωσε πως αν δεν μπουν μέχρι την Δευτέρα τα χρήματα, θα δώσουν εξουσιοδότηση στην Arboris;
“Θέλω να πω στον κύριο Κωσταντίνου και κάθε άλλον μέσα στην ΠΑΕ, ας φροντίσουν να μεταφράσουν το MoU και να το διαβάσουν ώστε να μάθουν πως ακριβώς εξελίσσεται η υπόθεση. Τίποτα άλλο”.

-Ξαφνικά γίνατε διάσημος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο με τη βόμβα για ενδεχόμενη  απόκτηση του Ροναλντίνιο;
“Ο Ροναλντίνιο είναι θέμα που το δουλέψαμε εδώ και αρκετό καιρό. Γίνεται προσπάθεια να πάρουμε αν μπορέσουμε τον παίκτη. Θα πάρει την μορφή επίσημης πρότασης το ενδιαφέρον μας μετά τις αρχές Δεκέμβρη. Είναι μεγάλος στόχος και αφού βρήκαμε πρόσφορο έδαφος. θα είμαστε αφελείς να λέγαμε όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

-Πολλοί σας κατηγορούν επειδή μιλάτε συνέχεια για μεταγραφικούς στόχους και μπορεί να επηρεαστεί η ομάδα;
“Ασχολούμαι καθημερινά με την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Μέσα σ’ αυτό τον προγραμματισμό υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες που προτείνονται και εξετάζουμε. Με τον Σικαμπάλα για παράδειγμα που έγινε προσύμφωνο, θεωρούμε ότι είναι λαχείο και όταν σου δίνουν τον πρωτοχρονιάτικο λαχνό δεν το αφήνεις”.

-Το κάνετε όμως χωρίς να ρωτήσετε τον κ. Φερέιρα;
“Έχω πει ότι για μας ο κ. Φερέιρα είναι κεφάλαιο. Θα στηριχθεί και θα υποστηριχθεί, ενώ θα ανανεωθεί και η  θητεία του μετά από συζήτηση μας. Όταν ο κ.Φερέιρα ήταν στην Πόρτο, ο πρόεδρος της είχε παρόμοιο πλάνο λειτουργίας και ο κ.Φερέιρα το δούλεψε με απόλυτη επιτυχία. Όχι μόνο δεν θα τον αποδυναμώσουμε, αλλά αντίθετα θα τον ενισχύσουμε. Ακόμα και κλεισμένος αν είναι ο  Σικαμπάλα, αν πει δεν τον θέλω τότε θα ακυρώσουμε το προσύμφωνο”.

-Τώρα έχουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο Καραϊσκάκη θα πάτε τελικά;
“Όχι. Στο Καραϊσκάκη δεν θα πάω αν και ζήτησα να προσκληθώ. Φρόντισαν γι’ αυτό από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και χαίρομαι που τα βρήκαν, έστω και στο συγκεκριμένο θέμα. Θέλω όμως να πω ότι δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Αυτό που φοβόμαστε και έλεγαν οι πληροφορίες μας εδώ και μέρες, ότι δηλαδή γίνονται κάποιες μεθοδεύσεις απ’ την αρχή της εβδομάδας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Ο κύριος Βασσάρας και ο κύριος Σαρρής όρισαν ένα… ερυθρόλευκο παιδί, τον κ. Γιάχο να σφυρίξει στο ντέρμπι”.

-Κάνετε μια σοβαρή καταγγελία;
“Το καταγγέλουμε ευθέως. Αφού δεν το κάνει ο επίσημος Παναθηναϊκός, το καταγγέλουμε εμείς. Καλύτερα για μας θα ήταν να σφύριζε ο κύριος Μαρινάκης παρά ο κ. Γιάχος. Μήπως δεν έγιναν διάφορα νομικά τερτίπια και έτσι αποκλείστηκε απ’ τους υποψήφιους να σφυρίξουν ο κύριος Κάκκος”;  

-Πέρα απ’ την διαιτησία, πως βλέπετε το ματς όσον αφορά τον Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός με την δυναμική που έχει, το καλό ποδόσφαιρο που παίζει και την άριστη ψυχολογία μια και είναι πρώτος, αν πιάσει παιχνίδι όπως αυτό της Τούμπας, πιστεύω ότι θα νικήσει και τον Γιάχο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε