Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσακογιάννης: Σχήμα λόγου τα σκαμπίλια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο προφυλακιστέος για την υπόθεση των στημένων, Γιώργος Τσακογιάννης μίλησε για πρώτη φορά για την περιβόητη συνομιλία με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και κάλεσε τον Αλέξη Κούγια να βγάλει στην δημοσιότητα την τρίτη κασέτα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην τηλεοπτική “ΔΙΚΗ” του ΣΚΑΪ:

Η άποψή του για την εμπλοκή στα στημένα παιχνίδια: “Εγώ είμαι επιχειρηματίας και ασχολούμαι με την αγορά και κατασκευή ακινήτων. Πριν από περίπου 5 χρόνια μου προτάθηκε να αγοράσω την ομάδα της Ηλιούπολης, δηλαδή της περιοχής που μένω. Την πρώτη χρονιά ανεβήκαμε στην Δ’ Εθνική όπου κάτσαμε 2 χρόνια με κόπους και θυσίες και μετά ανεβήκαμε στην Γ’ Εθνική που μείναμε για 3 χρόνια. Χρειάστηκε πολύ μεράκι, χρήμα και πολλοί κόποι. Αν ήταν να πάω να στήνω παιχνίδια, θα είχα πάρει μια ομάδα Β΄εθνικής από την αρχή. Δεν θα έπαιρνα την Ηλιούπολη από το ερασιτεχνικό. Εμείς δύο χρόνια είμαστε στην Β΄εθνική» τόνισε ο Τσακογιάννης και πρόσθεσε:  «Το ποδόσφαιρο βρωμάει χρόνια τώρα και γίνονται διάφορα. Εγώ φταίω για όλα; Σίγουρα υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Αλλά να μην τιμωρηθούν κάποιοι επιλεκτικά! Για να γίνει κάθαρση θα πρέπει να βρεθούν όλοι και να τιμωρηθούν, και να μην υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα. Υπάρχουν μόνο φήμες. Αν βρεθεί κάτι και υπάρχουν στημένα παιχνίδια, να πάνε όλοι φυλακή”.
 
Σε ερώτηση για απειλές των παιδιών του Κούγια απάντησε:
“Όποιος απειλεί παιδιά είναι σκουλήκι και ερπετό. Το ίδιο είναι όμως και όποιος χρησιμοποιεί τα παιδιά του για τέτοιο λόγο. Όποιος το κάνει θέλει κρέμασμα στο Σύνταγμα. Ο κύριος Κούγιας, κύριος σε εισαγωγικά, δεν το λέει μόνο για μένα αλλά και για το Μπέο και για τον Τραυλό. Ο κύριος Κούγιας χρησιμοποιεί τα παιδιά του με όλους”.
 
Για την συνομιλία με τον Σοφοκλή Πιλάβιο είπε:
“Το πέντε σκαμπίλια είναι σχήμα λόγου. Όπως λέμε ένας βουλευτής ότι θέλει τουφεκισμό ή κρέμασμα. Τι πάει να πει ότι θα τον σκοτώσουμε. Σχήμα λόγου είναι. Με τον κ. Πιλάβιο συζητάγαμε και το είπα πάνω στην κουβέντα χωρίς κάτι παραπάνω. Επ’ αυτού ο Κούγιας παραπλάνησε εισαγγελείς και μπήκε στην προστασία μαρτύρων. Δεν έχω μιλήσει στον ίδιο. Παλιά έλεγε διάφορα για μένα ότι τον βρήκα σε ένα καράβι με 5 καραφλούς και τον απείλησα. Ποτέ δεν έγινε αυτό. Πολλά έχει πει για μένα και σας το ορκίζομαι ότι ποτέ δεν έγινε αυτό”.
 
Για την περίφημη τρίτη κασέτα: “Στην τρίτη κασέτα υπάρχει ανώτατος διοικητικός άρχοντας της ΕΠΟ. Γιατί δεν βγάζει κι αυτή την κασέτα ο κ. Κούγιας. Τι έγινε; Δεν του την έχουν δώσει; Μήπως παίζει ρόλο ότι η ομάδα του κατηγορήθηκε για πλαστή ενημερότητα αλλά δεν τιμωρήθηκε σε αντίθεση με τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα ή τον Ηρακλή που έπεσε; Ο κ. Κούγιας πήγε και έδωσε δύο κασέτες σε εισαγγελείς και αστυνομία, ενώ την τρίτη δεν την παρέδωσε και έχει δηλώσει στα μέσα ότι δεν την εμφανίζει. Δεν ξέρω αν την έχει, όμως εγώ την έχω ακούσει. Μέσα λέει κάποια άσχημα πράγματα για υψηλότατο στέλεχος της ΕΠΟ. Ο Κούγιας πριν έλεγε άσχημα πράγματα και για τον Πιλάβιο. Μετά όμως ούτε την τρίτη κασέτα εμφάνισε ούτε η ομάδα του τιμωρήθηκε όπως η δική μου. Γιατί δεν τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή; Προς Θεού δεν έχω τίποτε με την ομάδα, όμως γιατί η Παναχαϊκή του κύριου Κούγια δεν τιμωρήθηκε για την φορολογική ενημερότητα; Εδώ ο άνθρωπος λέει ότι έκανε μήνυση στον λογιστή του, ο οποίος όμως δεν ήταν λογιστής, αλλά διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ… Αυτά τα πράγματα γιατί δεν τα λένε;”
 
Για τον αν έχει απειλήσει παίκτες ή διαιτητές: “Μα τι λέτε τώρα; Δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κ. Κούγιας έχει χειροδικήσει σε παίκτες και μετά απειλούσε τα παιδιά και απέσυραν τη μήνυση. Μέχρι φίλους της ομάδας του έχει ξυλοκοπήσει με μπράβους. Μπορείτε να δείτε, είναι γραμμένα παντού, υπάρχουν και βίντεο στο “youtube”.  Αν τα έκανα εγώ τι θα γίνονταν; Ο Κούγιας είναι ο εξυγιαντής; Δεν ξέρω”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε