Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσιώλης: Θέλουμε στόπερ και επιθετικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Άρης μίλησε ο Σάκης Τσιώλης που έβγαλε το… καπέλο στον Μουρίνιο για τον τρόπο που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα.

Πως αισθάνθηκε που η τελευταία θέση των πλέι οφ παιζόταν ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς κάθισε στον πάγκο και των δύο ομάδων την φετινή χρονιά:

“Η χρονιά αυτή ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική, όσων αναφορά την δουλειά μου, και τις επιτυχίες που είχαν και οι δύο ομάδες που συνεργάστηκα. Τη στιγμή του παιχνιδιού με ενδιέφερε μόνο το πως θα μπει ο Άρης στα πλέι οφ.

Σίγουρα, θα ήθελα να έκλεινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ομάδα που είμαι αυτή τη στιγμή, και αυτή είναι ο Άρης. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι μια ομάδα που από την αρχή της περιόδου παίζει πολύ καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Δικαιούται να είναι στα πλέι οφ. Το καλύτερο για μένα, θα ήταν να μπορούσαν και οι δύο ομάδες είναι στα πλέι οφ, γιατί το άξιζαν”.

Πως “διάβασε” τον χθεσινό αγώνα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ:

“Νομίζω ότι τα πάντα σήμερα, είναι το σύστημα και η τακτική. Η τακτική που επέλεξε η Ρεάλ να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, ήταν πολύ διαφορετική από τα άλλα παιχνίδια. Φρόντισε να παίξει ψηλά και να πρεσάρει την Μπαρτσελόνα, κάτι που δεν το έκανε κανείς μέχρι σήμερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ναι μεν η Μπαρτσελόνα να κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά την κυκλοφορούσε μακρυά από την περιοχή.

Πιστεύω ότι, τακτικά, ξεχώρισε από την αρχή μέσα στο παιχνίδι το πόσο ψηλά και με στενά μαρκαρίσματα αντιμετωπίστηκε η Μπαρτσελόνα. Την έφθειρε και την κούρασε. Δημιούργησε προβλήματα και πρώτη φορά είδαμε ομάδα να κάνει ευκαιρίες με την Μπορτσελόνα, νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού”.

Αν πιστεύει ότι η Μπαρτσελόνα ξαφνιάστηκε με την τακτική της Ρεάλ:

“Πιστεύω ότι δεν το περίμενε η Μπαρτσελόνα, γιατί θα είχε αντιδράσει διαφορετικά. Η Ρεάλ είχε τον κορυφαίο Ρονάλντο και την χτύπησε εκεί που πόναγε. Η Μπαρτσελόνα, δεν είχε την φρεσκάδα και την δύναμη να κάνει καθαρές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού. Φυσικά, βρήκε περισσότερους χώρους η Ρεάλ όσο περνούσε η ώρα και μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ένα μόνο γκολ”.

Αν θεωρεί ότι η Μπαρτσελόνα ανοίχτηκε προς το τέλος επειδή πίστευε ότι θα πάρει το παιχνίδι:

“Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε ο τρόπος παιχνιδιού της Ρεάλ, καθώς εκνεύρισε αφάνταστα την Μπαρτσελόνα. Έγινε ένα παιχνίδι, που ήταν και τακτικά και ψυχολογικά διαβασμένο. Αυτή τη φορά φάνηκε ότι η Ρεάλ ήταν αποφασισμένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να πάρει το παιχνίδι”.

Τι μπορεί να αλλάξουν οι δύο ομάδες για τα επόμενα μεταξύ τους παιχνίδια:

“Το θέμα είναι ότι η Μπαρτσελόνα πρέπει να συμβιβαστεί. Ναι μεν, είναι μια κλάση πάνω από τις άλλες ομάδες, αλλά πρέπει να κάνει υπομονή στο παιχνίδι της. Αν πάει να πάρει την εκδίκηση της και να βάλει γκολ, πάλι θα έχει πολλά προβλήματα. Μου φάνηκε, χθες, ότι η Ρεάλ ήταν πιο φρέσκια και ότι είχε καλύτερη αγωνιστική παρουσία μέσα στο γήπεδο. Είχε τρομερά τρεξίματα και πρέσινγκ, και αυτά θα παίξουν ρόλο στα επόμενα παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να βγάλει από το μυαλό της, την εκδίκηση για να μην παρασυρθεί”.

Αν θα γίνουν μεταγραφές στον Άρη:

“Το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε ομάδα. Θα γίνουν προσθήκες και κάποιοι θα πρέπει να φύγουν. Το θέμα είναι να μάθει η ομάδα να παίζει με αυτοματισμούς, να έχει γρήγορο ποδόσφαιρο και να μας αρέσει”.

Για την αλλαγή του Άρη από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας:

“Μην νομίζετε ότι είναι και πάρα πολύ δύσκολο. Όταν έχεις να κάνεις με τρεις σέντερ φορ, βρίσκεις λύσεις και μεταφέρεις το παιχνίδι του αντιπάλου σε εσένα. Όταν έχεις μόνο έναν είναι το πρόβλημα”.

Για τον Νέρι Καστίγιο:

“Πάντα μου άρεσε ο Καστίγιο. Είναι ένας παίκτης προικισμένος, με πολύ ταλέντο, αριστεροπόδαρος που δύσκολα θα βρούμε αντικαταστάτη. Βέβαια, θέλουμε τον Καστίγιο που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει βάση των προσόντων που έχει. Αυτόν τον Καστίγιο χρειαζόμαστε. Είναι μεγάλη ευκαιρία και για εμάς αλλά και για τον ίδιο τον Νέρι. Είναι ευκαιρία να επιστρέψει”.

Ποιες είναι οι θέσεις όπου η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές:

“Σίγουρα η θέση του στόπερ, καθώς ο Ρονάλντο του χρόνου γίνεται 38 χρονών. Η δεύτερη θέση είναι του σέντερ φορ, μετά την αποχώρηση του Κόκε. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ότι η ομάδα Κ20 του Άρη πήρε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κίνητρο για να κοιτάξουμε και λίγο από εκεί. Σίγουρα τρία με τέσσερα παιδιά θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε