Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζιμπούρ: Στο γήπεδο πρέπει να είμαι τρομοκράτης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο γαλλοαλγερινός επιθετικός έδωσε το στίγμα του για τα μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, αναφέρθηκε στα γκολ που έχει πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και στα όσα λέγονται για τον χαρακτήρα του.

Πάει Ρέντη ο Μαρινάκης για να “φτιάξει” τους παίκτες

Αφιέρωμα NewsIt: 50+1 χρόνια ντέρμπι “αιωνίων” στην έδρα των “ερυθρόλευκων”

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο thrylos.gr ο Ράφικ Τζιμπούρ μίλησε…

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: “Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, όχι μόνο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά και για του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες παλεύουν για το πρωτάθλημα, είναι πιο σημαντικό για εμάς γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Να δώσουμε τα πάντα γι’ αυτό το παιχνίδι γιατί είναι ο πραγματικός τελικός του πρωταθλήματος.

Είναι αλήθεια ότι εναντίον του Παναθηναϊκού έχω αρκετά γκολ, αλλά όπως είπα το σημαντικό είναι να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς. Θα ήθελα να σκοράρω είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Ελλάδα αλλά εξαρτάται από το αν παίξω ή όχι. Αν παίξω θα κάνω τα πάντα για να κερδίζουμε.”

Για την ανανέωση του συμβολαίου του μετά το καλοκαίρι:  “Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Εδώ μπορώ να βελτιώσω αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μου. Αγαπώ τον κόσμο του Ολυμπιακού και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτόν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο κλαμπ και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να μείνω εδώ.”

Για τον χαρακτήρα του:  “Είναι λίγο περίπλοκο για μένα να μιλάω γιατί είναι σαν να είμαι εγώ απέναντι σε όλο τον κόσμο. Αλλά ειλικρινά ξέρω ποιός είμαι και σέβομαι όλους τους ανθρώπους που με σέβονται. Επίσης ξέρετε ότι ο Τύπος στην Ελλάδα είναι πάντα με το μέρος της ομάδας και όχι με του παίκτη. Οπότε αφήνω να λένε, όπως είπαν ότι κάτι έγινε και με την κοπέλα την οποία δεν έχω. Οι εφημερίδες πρέπει να πουλάνε και όταν δεν έχουν κάτι, βρίσκουν κάποιον που πουλάει λέγοντας ότι είμαι προβληματικός χαρακτήρας. Κι αυτό είναι καλό για τα μέσα, γιατί στον κόσμο αρέσει να διαβάζει τέτοια πράγματα. Ποτέ δεν είμαι κακό παιδί. Είμαι επαγγελματίας. Δεν λέω ψέματα. Δεν είμαι ψεύτικος. Δίνω απαντήσεις με τον δικό μου τρόπο, σε όσους θέλουν να με μειώσουν.”

Για το αν είναι τρομοκράτης: “Στο γήπεδο πρέπει να είμαι τρομοκράτης, δεν θέλω να το κάνω εύκολο για τους αντίπαλους αμυντικούς. Θέλω να παλεύω και να βελτιώνομαι συνέχεια. Στη ζωή μου είμαι ήρεμος και δεν είμαι έτσι όπως θέλουν να με παρουσιάζουν. Έχω δείξει ότι έχω χαρακτήρα. Μου αρέσει να είμαι δίκαιος και ευθύς. Δεν μαχαιρώνω πισώπλατα. Προτιμώ να ζω δέκα χρόνια σαν λιοντάρι, παρά εκατό σαν πρόβατο! Αυτή η τελευταία πρόταση είναι ο ορισμός του εαυτού μου. Είμαι τέτοιος άνθρωπος. Στη ζωή καλύτερα να είσαι άντρας και να πεθαίνεις με τιμή, παρά να είσαι κάτι άλλο και να πεθαίνεις χωρίς τιμή.”

Για τον Βαλβέρδε: “Εχει πολύ καλή φιλοσοφία για τον ποδόσφαιρο. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλει η ομάδα να πιέζει ψηλά, να δημιουργεί ευκαιρίες. Είναι κάτι που μου αρέσει και μένα πολύ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζω. Με τον κόουτς, υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για μένα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε