Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τζιμπούρ: Θέλω να παίξω και εκτός Ελλάδας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού μπορεί να ξεκαθάρισε ότι έχει συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους ως το 2014, όμως αποκάλυψε τις σκέψεις του για το εξωτερικό.

Επιστροφή Ιμπαγάσα – Εκτός Καζίμ, Ντιόγκο και Φετφατζίδης

Μετά το “ψήσιμο” η απάντηση του Βαλβέρδε στον Μαρινάκη

Φέισα: Τελικά έπαιξα περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι 39 λόγοι της κούπας! (pics & vids)

Ο Μιραλάς λούζει τον Βαλβέρδε! – Δείτε το βίντεο

Το Champions League και ο Ολυμπιακός!

Ο Ράφικ Τζιμπούρ δήλωσε ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό αλλά δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Αλγερινός μίλησε στη Jeune Afrique.

-Θα μείνεις στον Ολυμπιακό και του χρόνου; 
«Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και νιώθω καλά στην Ελλάδα. Αγωνίζομαι εδώ από το 2005, αλλά θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα θελήσω να ανακαλύψω κάτι διαφορετικό και να εξελιχθώ παίζοντας σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα». 

-Είναι πιθανή η επιστροφή σου στη Γαλλία; 
«Γιατί όχι; Μου αρέσει επίσης και το γερμανικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως έχω ακόμη κάποια καλά χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά μου για να παίξω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Για την ώρα, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια πρόταση, έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και η διοίκηση της ομάδας δεν είναι τέτοια που αφήνει εύκολα τους παίκτες της». 

-Ο Βαχίντ Χαλίλοτζιτς δεν σε κάλεσε για το ματς με τη Γκάμπια και στην Αλγερία κάποιοι αναρωτιούνται αν έχεις μέλλον στην Εθνική… 
«Πάντα έτσι είναι στην Αλγερία. Αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν σε καλέσει σε έναν αγώνα, είτε είσαι μηδενικό είτε δεν σε θέλει πια! Δεν με κάλεσε επειδή ήμουν τραυματίας. Με τον Χαλίλοτζιτς η ομάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα και είναι σε καλό δρόμο». 

-Εννοείς ότι πριν ήταν σε λάθος δρόμο; 
«Ναι. Το 2010 στο Μουντιάλ έπρεπε να ήταν η καλύτερή μας στιγμή, αλλά συνέβη το αντίθετο. Δεν προετοιμαστήκαμε καλά για τη διοργάνωση. Τι κάναμε στη Νότιο Αφρική εκτός από το να αμυνόμαστε; Τίποτα! Ο Χαλίλοτζιτς έχει καλούς επιθετικούς στη διάθεσή του και θέλει να μας κάνει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Αλγερία πρέπει να έχει φιλοδοξίες». 

-Τι έφερε στην ομάδα ο Χαλίλοτζιτς; 
«Ξέρει να διαβάζει τους παίκτες. Έχει δουλέψει στην Ευρώπη κι αυτό φαίνεται. Είναι πολύ απαιτητικός στην προσέγγισή του για τους αγώνες και δίνει έμφαση στην προετοιμασία. Δεν κάνει εξεζητημένα πράγματα, αλλά όλα είναι σωστά. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο, την πρόκριση στο Κόπα Άφρικα του 2013, και μετά στο Μουντιάλ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε