Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τζόρτζεβιτς: Ανυπομονώ να επιστρέψω στο “Γ. Καραϊσκάκης”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για τη συμμετοχή του στον 8ο αγώνα κατά της φτωχιάς και την επανεμφάνιση του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του ιστορικού αρχηγού του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Ανακοινώθηκε επίσημα εχθές η συμμετοχή σου στον “8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας”. Τι σημαίνει για σένα η παρουσία σου σε αυτό το παιχνίδι;

“Νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω πόσο σημαντική είναι η συμβολή όλων μας σε τέτοιες προσπάθειες. Είναι ένα μεγάλο γεγονός και δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής που δεν θα ήθελε να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι που διοργανώνεται για έναν τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό ή που δεν θα ήθελε να προσφέρει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας. Ήταν εύκολη απόφαση για μένα”.
 
Επιστρέφεις με τον τρόπο αυτό στο Καραϊσκάκη μετά από αρκετό καιρό και θα αγωνιστείς με την υπάρχουσα ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και με παλιούς σου συμπαίκτες. Είσαι ενθουσιασμένος;
“Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αισθανθώ εκείνη την ημέρα. Σίγουρα θα είναι περίεργο να επιστρέφω στο Καραϊσκάκη μετά από ενάμιση χρόνο από την ημέρα που σταμάτησα και ανυπομονώ να ξαναπαίξω σε ένα γήπεδο τόσο ιστορικό στο οποίο περάσαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και από το οποίο έχουμε τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις. Κάθε συνάντηση με τους παλιούς συμπαίκτες είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο για μένα, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για έναν τόσο σημαντικό λόγο. Θυμόμαστε τα παλιά και τις στιγμές που έχουμε ζήσει μαζί και μας έχουν δέσει. Αυτή ειδικά η φουρνιά ποδοσφαιριστών αγωνίστηκε πολλά χρόνια μαζί, ζήσαμε μεγάλες επιτυχίες και μας ενώνουν πολλά”.
 
Αυτοί οι αγώνες προέκυψαν μετά από πρόταση των Πρέσβεων Καλής Θέλησης, Ζιντάν και Ρονάλντο. Πόσο σημαντική για τον πλανήτη θεωρείς αυτήν την πρωτοβουλία τους;
“Και οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι πραγματικά καταξιωμένοι. Σίγουρα η πρωτοβουλία τους είναι πάρα πολύ σημαντική και δεν είναι τυχαίο ότι θα συμμετέχει φέτος και ο Ολυμπιακός γιατί ο Ολυμπιακός είχε ανέκαθεν τη διάθεση και τη θέληση να βοηθάει. Πρόκειται για έναν αγώνα με πολύ συγκεκριμένο σκοπό, που θα στηρίξει τους λαούς της Αϊτής και του Πακιστάν που έχουν πληγεί από το σεισμό και τις πλημμύρες. Αυτή η σειρά αγώνων είναι πραγματικά πολύ σημαντική για τους συνανθρώπους μας. Άλλωστε όλοι μας έχουμε κάνει τόσο κακό στον πλανήτη γενικότερα που καλό είναι να συμβάλλουμε για να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε”.
 
Πιστεύεις ότι με τέτοιες προσωπικότητες, όπως αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί αλλά και αυτές που αναμένονται, θα παρακολουθήσουμε μία ανταγωνιστική αναμέτρηση;
“Νομίζω ναι. Μπορεί να είναι ένας φιλικός αγώνας, πιστεύω όμως ότι δεν θα είναι εύκολος. Μην ξεχνάμε ότι προερχόμαστε από έναν χώρο στον οποίο όλοι τόσα χρόνια έχουμε μάθει να θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστούμε με πάθος για τη νίκη και άρα οι φίλαθλοι που θα έρθουν στο γήπεδο να τον παρακολουθήσουν, δεν θα κάνουν μόνο καλό επειδή θα βοηθήσουν την κοινωνία αλλά θα διασκεδάσουν με ένα παιχνίδι με θέαμα και μαχητικότητα. Ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο είναι πολύ μεγάλα ονόματα και από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό είναι παιδιά με συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και εμπειρία σε μεγάλες ομάδες. Πραγματικά πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ο κόσμος θα μείνει πολύ ευχαριστημένος”.
 
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διανύει μία δύσκολη οικονομική περίοδο. Πιστεύεις ότι παρ’όλ’αυτά ο κόσμος θα ανταποκριθεί; Πλησιάζουν άλλωστε και Χριστούγεννα
“Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, όπως και κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες. Πιστεύω όμως ότι οι Έλληνες έχουν αποδείξει σε παρόμοιες προσπάθειες ότι ξεχνάνε τα πάντα και δίνουν το «παρών». Νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο γιατί πέρα από το ότι θα δουν ένα φιλικό παιχνίδι με μεγάλα αστέρια, θα προσφέρουν κι αυτοί με τον τρόπο του σε κάποιους που το έχουν πραγματικά ανάγκη”.
 
Αν δεν αγωνιζόσουν στην ομάδα αυτή, θα ερχόσουν στο γήπεδο; Θα αγόραζες εισιτήριο για να βοηθήσεις;
“Βεβαίως. Ούτε συζήτηση. Αν δεν έπαιζα σίγουρα θα ήμουν παρών, πρώτον για να συμβάλλω με την παρουσία μου σε αυτήν την προσπάθεια και δεύτερον για να απολαύσω τόσο τους μεγάλους αυτούς ποδοσφαιριστές που θα έρθουν όσο και τους φίλους μου σε αυτόν τον πραγματικά όμορφο αγώνα”.
 
Γνωρίζεις ότι τα έσοδα του αγώνα εκτός από το Πακιστάν και την Αϊτή θα δοθούν και στην Ελλάδα και -πιο συγκεκριμένα- στον Πειραιά;
“Φυσικά και το γνωρίζω. Ο Ολυμπιακός θα διαθέσει τα έσοδα από την πλευρά του στην «Αργώ» και στις ενορίες του Πειραιά για να βοηθήσει τόσο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όσο και τους αστέγους και τους απόρους. Είναι πολύ σημαντικό για τον Έλληνα να γνωρίζει ότι τα χρήματα που θα δώσει θα βοηθήσουν στο να καλυφθούν ανάγκες και της τοπικής κοινωνίας”.
 
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μάσσιμο Μπουζάκα. Πιστεύεις ότι είναι μία ακόμα ένδειξη του υψηλού επιπέδου του αγώνα;
“Φυσικά. Γενικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι που τον διοργανώνουν αλλά και τα πρόσωπα που μετέχουν, δείχνουν το υψηλό επίπεδο και τη μεγάλη σημασία του και ο διαιτητής δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο Μπουζάκα έχει σφυρίξει σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πολύ πρόσφατα και δεν είναι τυχαίο. Νομίζω ότι πολλά πράγματα αποδεικνύουν το επίπεδο του συγκεκριμένου παιχνιδιού και το σημαντικότερο ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί δείχνουν τη θέληση να βοηθήσουν την κοινωνία μας”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε