Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

UEFA: Κανονικά στο Champions League, Λειψία και Σάλτσμπουργκ

ΦΩΤΟ ©UEFA.com
ΦΩΤΟ ©UEFA.com

Η παρουσία της Red Bull στις δυο ομάδες δεν στάθηκε ικανός λόγος για να κάνει την UEFA να μπλοκάρει τη συμμετοχή μιας εκ των δυο στο επερχόμενο Champions League.

Λειψία και Σάλτσμπουργκ έλαβαν από την UEFA την άδεια για να συμμετάσχουν κανονικά στο επερχόμενο Champions League.

Με βάση τους κανόνες που την διέπουν, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν επιτρέπει σε δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη να συμμετέχουν στις διοργανώσεις που έχει υπό την εποπτεία της.

Οι δευτεραθλητές Γερμανίας και οι πρωταθλητές Αυστρίας πήραν όμως το “πράσινο φως”, καθώς η UEFA πείστηκε ότι δεν ελέγχονται από την κατασκευάστρια εταιρεία ενεργειακών ποτών, Red Bull.

Να θυμίζουε πως η Red Bull αγόρασε την Σάλτσμπουργκ το 2005, και το 2009 την Μαρκρανστεντ, την οποία και μετονόμασε σε Λειψία. Όπως υποστηρίχτηκε από την εταιρεία, μετά από αναδιάρθρωση που έγινε, δεν έχει καμία ενεργή συμμετοχή στα “κοινά” της Σάλτσμπουργκ, απλά αποτελεί έναν από τους χορηγούς του συλλόγου.

Άξιο αναφοράς, πως σε περίπτωση που η UEFA έβρισκε κάποιο πρόβλημα, τότε θα δινόταν προτεραιότητα στο σύλλογο που πήρε το πρωτάθλημα στην χώρα του (η Λειψία θα ήταν αυτή που δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος στο επόμενο Champions League).

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε