Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαγγέλης Μαρινάκης: Το νέο αφεντικό του Ολυμπιακού – Ετοιμάζει μετεγγραφή αεροδρομίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο μεγαλοεφοπλιστής που τάραξε τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την αγορά του Ολυμπιακού, θέλει να “παρουσιαστεί” στους φιλάθλους με ένα μεγάλο μετεγγραφικό “μπαμ”. Ποιός είναι ο Μαρινάκης. Το χρονικό της ιστορικής συμφωνίας.

Ο 43χρονος εφοπλιστής, εν μέσω κρίσης, προχώρησε σε μία εκπληκτική κίνηση που αλλάζει το σκηνικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αγόρασε από τον, επί 17 χρόνια μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη το 67% των μετοχών και πλέον είναι το μεγάλο αφεντικό των ερυθρόλευκων.

Ποιός είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ένας άνθρωπος που αγαπάει αποδεδειγμένα τον Ολυμπιακό, αυτό άλλωστε φάνηκε και όταν ενεπλάκη στην ομάδα βόλεϊ, δίνοντας λεφτά που δεν τα πήρε ποτέ πίσω. Έφερε τον μεγαλύτερο αθλητή που πέρασε από την Ελλάδα, τον Ιβάν Μίλκοβιτς, ενώ κατάφερε να βάλει τέλος στην ανομβρία των ερυθρόλευκων. 

Εκεί τα χρήματα που έδωσε ήταν ελάχιστα μπροστά στα περίπου 120 εκ. ευρώ που θα πρέπει να διαθέσει στην ΠΑΕ ΟΛυμπιακός. 50 εκ. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, 35 εκ. για τα χρέη, 15 εκ. για μετεγγραφές και άλλα τόσα στον Κόκκαλη για το 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ.

Μία τεράστια επένδυση, μία κίνηση εντυωπσιακή που έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι πρώτες κινήσεις του νέου ισχυρού άντρα του Ολυμπιακού στο τιμόνι της ομάδας αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα και όλοι κάνουν εκτιμήσεις…

Το χρονικό της ιστορικής συμφωνίας

Νίκος Ευαγγελάτος: Ο Κόκκαλης φεύγει. Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει εκ βάθρων

Οι συνεργάτες του Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχικά θα επιλέξει τους ανθρώπους που θα βρεθούν δίπλα του. Ο πρώην πρόεδρος της Wind Σωκράτης Κομινάκης θα είναι το δεξί του χέρι. Ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και θα τρέχει ουσιαστικά την ΠΑΕ. Σημαντικό ρόλο στο νέο σχήμα θα έχει ένας παλιός γνώριμος των ερυθρόλευκων. Ο Γιώργος Λούβαρης που γνωρίζει ακόμη και τις “πέτρες” στην ομάδα του Πειραιά θα βοηθήσει ειδικά στην αρχή τα νέα στελέχη.

Ο πρώην υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές, Νίκος Καραχάλιος φαίνεται ότι θα είναι ο υπέυθυνος επικοινωνίας αντί του Γιάννη Μώραλη. 

Οι μετεγγραφές αεροδρομίου

Ωραία όλα αυτά, όμως ο κόσμος περιμένει να δει στην πράξη τη διάθεση του Μαρινάκη να δώσει λεφτά. Οι οπαδοί θέλουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και ο Μαρινάκης θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα ονόματα, όμως αυτά είναι περισσότερο εκτιμήσεις παρά πληροφορίες. Οι μάνατζερ όπως είναι λογικό αφού μυρίστηκαν χρήμα θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τους πελάτες τους.

Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί πολλά ονόματα. Γνωστοί παίκτες που μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους. Γιοβάνοβιτς, Τρεζεγκέ, Φρεντ, Ρικέλμε ακόμη και οι Μπάλακ, Ντέκο έχουν ακουστεί. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να αποκτήσουν τον Γέστε αλλά ο Ισπανός φαίνεται ότι προτιμά τα δολάρια ομάδας από το Ντουμπάι.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ευαγγελάτος: Ο Κόκκαλης φεύγει. Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει εκ βάθρων

Το χρονικό της ιστορικής συμφωνίας

Ποιός είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Υπέγραψαν Επστάιν και Μιραλάς

Διαφωνία με Πάρντο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε