weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Βαλασόπουλος: Υπάρχουν ΠΑΕ σε χειρότερη μοίρα από την ΑΕΚ

Βαλασόπουλος: Υπάρχουν ΠΑΕ σε χειρότερη μοίρα από την ΑΕΚ | Newsit.gr

Μιλώντας στον Sentra 103,3 ο κ. Βαλασόπουλος ανέφερε πως στόχος της ΑΕΚ είναι να βρει τα χρήματα για το άρθρο 44, επισήμανε πως ο εισαγγελέας ήταν ενήμερος για την κατάσταση στην ομάδα, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ΠΑΕ σε χειρότερη κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος στον Sentra103,3

Για την περιπέτεια του Ανδρέα Δημητρέλου: «Μιλάμε για νούμερα που δεν είναι πραγματικά. Σήμερα σε μια δύσκολη ημέρα για την ίδια την ΑΕΚ και όχι μόνο για τον πρόεδρό της ταλαιπωρήθηκε ουσιαστικά για την προίκα που έχει πάρει πριν από ένα χρόνια όταν ανέλαβε την ΑΕΚ. Από αυτά τα νούμερα δεν είναι της διοίκησης Δημητρέλου. Από το 1991 έως και τη διοίκηση Δημητρέλου. Στο άρθρο 44 έχουν μπει όλοι ς το 2004. Δεν είναι 170 εκατ. Μέχρι της εξοφλήσεως των δόσεων, δεν σβήνονται αυτά τα νούμερα από τα αρχεία. Είναι μέσα οι δυσθεώρητες προσαυξήσεις. Τα κατάλαβε η ελληνική δικαιοσύνη και έτσι έληξε αυτή η διαδικασία, όπως έληξε. Ήταν ενημερωμένοι για τα οικονομικά και γι αυτό νομίζω κατανόησαν τα σημερινά».
 
Για τον αν κινδυνεύουν κι άλλοι πρόεδροι της ομάδας: «Δεν είναι το ίδιο πράγμα για όλους. Ο καθένας πάει με διαφορετική διαδικασία. Κάποιοι διοικούντες θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα χρέη επί των διοικήσεών τους. Η ουσία είναι πως πρέπει να βρεθούν χρήματα. Δεν είναι η ίδια νομοθεσία, ούτε οι ευθύνες. Κάποιοι ίσως να είχαν και κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα. Αλλά αυτό είναι νομικό και όχι φορολογικό.
 
Για τα προβλήματα στη συνέχεια: «Ανεξάρτητα των όποιων διώξεων γίνονται κινήσεις. Θα μιλάμε για μεγάλα νούμερα, αν δεν εξυπηρετείται το άρθρο 44. Και αυτό είναι το μεγάλος άγχος των ανθρώπων της ομάδας. Το άρθρο 44 είναι μόνο για το ελληνικό δημόσιο. Ούτε μετόχους ούτε προς τρίτους. Αν δεν ήταν ο Δημητρέλος πρόεδρος της ΑΕΚ θα ήταν κάποιος που θα βρισκόταν στην ίδια θέση.
 
Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Κάποιοι μέτοχοι δείχνουν ενδιαφέρον και προσπαθούν να βρουν λύσεις. Η ΑΕΚ είναι μια κοινωνικά εταιρία. Ανήκει σε όλους. Όσοι την αγαπούν να βοηθήσουν. Η λύση είναι στους ΑΕΚτζήδες που μπορούν. Και ο πρώτος λόγος είναι στους μετόχους. Η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Πρέπει να μπει σε μία διαδικασία εξυγίανσης η ΠΑΕ ώστε μέσω των κύκλων εργασιών της να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της. Αν δε μπει νέο αίμα, φρέσκος αέρας στην εταιρία θα υπάρχει κίνδυνος.
 
Αν τον Φλεβάρη είχαν μπει τα χρήματα δε θα ήμασταν εδώ που είμαστε. Και σε όλα τα επίπεδα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δεν είναι η μοναδική εταιρία που έχει πρόβλημα. Και στον Παναθηναϊκό τα ίδια γίνονται. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καράβι να πλέει αλλά με αυτά τα καύσιμα δε μπορεί να κάνει ταξίδι υπερατλαντικό. Χρειάζεται νέα καύσιμα.
 
Για την αδειοδότηση: «Αν είσαι συνεπής έχεις και την αδειοδότηση. Εννοούμε η ΑΕΚ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν δεν την πάρει θα έχει περιορισμούς στις μεταγραφές όπως πέρυσι όπως και το θέμα της Ευρώπης. Αυτά είναι. Δε συζητάμε για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα δεν είναι πως αμφισβητείται η ύπαρξη της εταιρίας αλλά η ποιότητα που θα έχει».
 
Για την κατάσταση με τις οφειλές: «Δε γίνεται να χρωστάς ένα και γίνεται 300. Δε θα πληρώσεις ποτέ 300. Αυτό λέει όλη η αγορά και νομίζω πως το καταλαβαίνουν. Πρέπει να γίνονται οι διακανονισμοί ανάλογο με τους φορολογούμενους.
Δίπλα στην ΑΕΚ υπάρχουν χειρότερα προβλήματα σε άλλες εταιρίες και άλλες ομάδες. Εκείνες ξέρουν να το κρύβουν. Δεν έχω δει πρωτοσέλιδα για άλλες ομάδες που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα. Ξέρουν πολύ καλά να τα κρύβουν έχουν άλλη βιτρίνα. Δυστυχώς στην ΑΕΚ είμαστε ανοικτοί, δημοκράτες και διαφανείς».

Διαβάστε ακόμα…

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημητρέλος!

Σε…οριακό σημείο η ΑΕΚ – Ενώπιον του ανακριτή ο Δημητρέλος!

Δημητρέλος: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα

Στο πλευρό του Δημητρέλου η ΠΑΕ ΑΕΚ

Σοκ στην ΑΕΚ! Ο Δημητρέλος παραδόθηκε για χρέη της ομάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

#TAGS MM