Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βάλτε ένα γκολ κι ας… πεθάνω

Για τέταρτο ματς σε τελική φάση του Μουντιάλ οι διεθνείς δεν βρήκαν δίχτυα
Για τέταρτο ματς σε τελική φάση του Μουντιάλ οι διεθνείς δεν βρήκαν δίχτυα, ΦΩΤΟ REUTERS.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Η Εθνική γνώρισε επώδυνη ήττα με 2-0 από τη Ν. Κορέα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ και ελπίζει μόνο σε θαύμα. Κακές επιλογές από τον Ρεχάγκελ αλλά και από τους διεθνείς μέσα στο γήπεδο. Ούτε βαθμό, ούτε γκολ η Εθνική σε τέσσερις αγώνες Παγκοσμίου κυπέλλου.

Ρεχάγκελ: Πληρώσαμε τα λάθη μας – Τζιώλης: Χάσαμε δίκαια

Καραγκούνης: Δεν θέλω να μιλήσω για τον Ρεχάγκελ, το κλίμα πρέπει να είναι καλό

Τζόρβας: Δεν αποκλειστήκαμε ακόμα

Ρεχάγκελ: Μην βιάζεστε, μόλις τελείωσε ο πρώτος αγώνας

Δείτε το LIVE του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Ξένος Τύπος: Φτωχή χώρα, φτωχό ποδόσφαιρο

Καταστροφική πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αν και θεωρητικά έπαιζε με τον πιο αδύναμο αντίπαλο, εντούτοις δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί και γνώρισε μία ήττα που ίσως βάζει “ταφόπλακα” στα όνειρα των διεθνών για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ρεχάγκελ επέμεινε στη χρησιμοποίηση παικτών που δεν είχαν όλη τη χρονιά συμμετοχές με τις ομάδες τους αφήνοντας εκτός τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή της Εθνικής, τον Σωτήρη Νίνη. Αντίθετα ξεκίνησε με Χαριστέα στα δεξιά, ενώ στο ημίχρονο, αν και ήδη ήμασταν πίσω στο σκορ, αντικατέστησε τον Καραγκούνη με τον Πατσατζόγλου!
 
Η είσοδος των Σαλπιγγίδη, Καπετάνου έδωσε ώθηση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά ήταν ήδη αργά. Μόνο στα τελευταία 20 λεπτά υπήρξε στο γήπεδο η Ελλάδα.
Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο όπως είχε κάνει και στο φιλικό με τη Δημοκρατία της Κορέας, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Τοροσίδη στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
 
Δυστυχώς όμως στην πρώτη επίσκεψη της Ν. Κορέας στα καρέ μας, ήρθε και το γκολ. Το κόρνερ από τα δεξιά βρήκε μόνο του τον Λι Γιουνγκ Σου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Τζόρβα.
 
ΦΩΤΟ REUTERS.
Οι διεθνείς επηρεάστηκαν από το τέρμα που δέχτηκαν και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των αντιπάλων.
 
Αντίθετα οι Κορεάτες χτύπησαν αρκετές φορές στην κόντρα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Τσου Γιουνγκ Παρκ στο 28′, όταν ο Τζόρβας τον νίκησε στο τετ α τετ.
Προς το τέλος του ημιχρόνου η Εθνική ανέβασε λίγο τον ρυθμό της και απείλησε στο 45′ με τη σέντρα του Τοροσίδη την οποία δεν πρόλαβε ο Χαριστέας.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πατσατζόγλου να περνάει στη θέση του Καραγκούνη. Αλλαγή που λίγοι κατάλαβαν αφού αποχώρησε ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να κάνει παιχνίδι και μπήκε ένας με καθαρά ανασταλτικά προσόντα. Ο Κατσουράνης προωθήθηκε και έπαιξε μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ.
Στο 7ο λεπτό του δευτέρου μέρους, ένα λάθος του Βύντρα έδωσε την ευκαιρία στο μεγάλο αστέρι των Κορεατών, Γι Σουνγκ Παρκ να πλασάρει τον Τζόρβα και να σφραγίσει ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Ρεχάγκελ πέρασε στο ματς τους Σαλπιγγίδη, Καπετάνο στη θέση των Σαμαρά, Χαριστέα, αφήνοντας εκτός τον Σωτήρη Νίνη!

Η εικόνα του ματς άλλαξε και η Εθνική πίεσε για ένα εικοσάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλά Γκέκας και Καπετάνος έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να “σπάσουν την κατάρα”.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Έτσι η Ελλάδα έμεινε χωρίς γκολ και χωρίς βαθμό σε τέσσερις αγώνες Μουντιάλ. Επόμενος αγώνας ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική, την Πέμπτη 17 Ιουνίου κόντρα στη Νιγηρία.

Ο μεγάλος διαγωνισμός του NewsIt. Aπολαύστε το Μουντιάλ με 3D τηλεοράσεις που σας προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ το NewsIT

Αποκλειστικές συνεντεύξεις, βίντεο, όλα τα νέα της Εθνικής από τον απεσταλμένο του NewsIt, Θωμά Αγγέλου και το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη, στην ειδική σελίδα του Μουντιάλ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε