Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βάλτε τα, αγόρια μου… – Ελληνική αστοχία, ήττα απο Γαλλία

ΦΩΤΟ REUTERS
" ΦΩΤΟ REUTERS
Η Γαλανόλευκη έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει την Γαλλία, αλλά η αστοχία και η έλλειψη εμπειρίας δεν της επέτρεψαν να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης (64-56). Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει αύριο τον… τελικό της κόντρα στην Σερβία για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο προολυμπιακό τουρνουά.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
 
Η Σερβία στο δρόμο της Ελλάδας για το προολυμπιακό

Αυτή τη φορά οι “τρικολόρ” τα κατάφεραν στο νοκ άουτ με αντίπαλο την Εθνική μας και με τη νίκη τους (64-56) κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
 
Η Γαλανόλευκη έδειξε ενθουσιασμό και πάθος, αλλά στα κρίσιμα σημεία -εκεί όπου η μπάλα θα έπρεπε να πάει στα έμπειρα χέρια- οι επιλογές δεν ήταν οι σωστές, η αστοχία της ήταν μεγάλη και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός για την ομάδα του Ηλία Ζούρου.
 
Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα από τους Γάλλους, που μπόρεσαν να μας ακολουθήσουν στο σκοράρισμα χάρις τον Ντε Κολό και τις βολές του Πάρκερ.
 
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού η Ελληνική άμυνα άφησε τους Γάλλους να βαράνε χωρίς πίεση μακρινά σουτ, οι οποίοι τα εκμεταλλεύτηκαν (έκαναν και δεύτερες επιθέσεις αφού έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ) και έφεραν το ματς στην ισοπαλία. Πάντως, η Γαλανόλευκη έδειξε αυτοπεποίθηση, έκανε πιο πιεστική την άμυνα της και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 31-27.
 
Στο τρίτο και συνήθως κακό δεκάλεπτο της η ομάδα του Κολέ κατάφερε να φέρει πάλι το ματς στα ίσα, αλλά χάρις τον Μπουρούση (κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ενώ πέτυχε κ τα περισσότερα καλάθια)
 
Οι λάθος επιθετικές επιλογές στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και η ευστοχία των Γάλλων τους έφερα να προηγηθούν με 49-45. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες της Εθνικής ήταν άστοχοι στα τρίποντα που προσπάθησαν (ακόμα και στις βολές), ενώ απ’ την άλλη το μεγάλο αστέρι των Γάλλων, Πάρκερ αλλά και ο Μπαντούμ πήραν την ομάδα τους από το… χέρι και με κρίσιμα καλάθια την έστειλαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισε ο Γιάννης Μπουρούσης ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, κάνοντας το νταμπλ νταμπλ. Τον ακολούθησε ο Φώτσης σε απόδοση με 9 πόντους.
 

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 27-31, 40-43, 64-56
 
Γαλλία (Κολέ): Νοά 5, Μπατούμ 15(3), Σεραφέν, Αλμπισί, Καουντί 2, Πάρκερ 18, Τραορέ 6, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 16(2), Ντιαό, Τσικαμπούντ, Ζελαμπάλ.
 
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17, Ζήσης 6, Βασιλειάδης, Καλάθης 7(1), Φώτσης 9(2), Παπανικολάου 4, Μπράμος 2, Κουφός 5, Καϊμακόγλου 6.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε