Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Αποτύχαμε, αλλά θα επανέλθουμε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει και πάλι σωστά εμφανίστηκε ο Ισπανός τεχνικός που επανάλεβα την επιθυμία για κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Τι είπε για τις μετεγγραφές και την παραμονή του στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ισπανού προπονητή στην “Sportday”:

Για την ισοπαλία-σοκ με τη Δόξα Δράμας:

“Αποτύχαμε. Δεν είναι πυρηνική καταστροφή, αλλά είναι πισωγύρισμα. Τι να πούμε; Πίστευα μέχρι την τελευταία φάση ότι θα το βάλουμε το γκολ, αλλά τίποτα. Προσπάθησα να κάνουμε κάτι δραστικό στο ημίχρονο για να ξυπνήσουμε. Ήταν αλλαγές τακτικής. Δεν βγήκαν. Αφού χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, μετά έγιναν όλα δύσκολα. Γύρισε όλη η Δόξα πίσω και εμείς δεν είχαμε ιδέες. Δεν μας πήγε τίποτα. Ήμασταν όλοι σίγουροι ότι θα νικήσουμε και μάλλον υποτιμήσαμε τη Δόξα. Όλοι…”.

Για τη συνέχεια:

“Έχουμε δύσκολο, περίπλοκο δεύτερο γύρο. Πρέπει να πάμε στην Ξάνθη, στην έδρα του ΠΑΟΚ, του Παναιτωλικού, του Ατρομήτου και στα Γιάννενα. Εμείς, όμως, είμαστε μία ομάδα που παντού και πάντα πάει για τη νίκη. Θα δούμε πώς θα μας βγει. Ξέρουμε, όμως, ότι κάναμε ένα τεράστιο, ένα σοβαρότατο λάθος.

Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχθούμε. Στο ποδόσφαιρο όταν νομίζεις ότι έχεις κάτι σίγουρα κερδισμένο, τελικά το χάνεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Εμείς θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτή είναι από την αρχή η αποστολή μας. Ήταν ένα πισωγύρισμα, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι το τέλος”.

Για το αν η απώλεια στο “Καυτανζόγλειο” θα είναι καθοριστική στην κατάκτηση του τίτλου:

“Όχι, προς Θεού. Είναι δύσκολο, αλλά δεν έχει χαθεί ο τίτλος. Δύσκολο ήταν και πριν από την ισοπαλία με την Δόξα. Είναι δύσκολο επειδή ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και παίζει καλύτερα από άλλα χρόνια;. Έχει πιο βατό πρόγραμμα από εμάς στον δεύτερο γύρο, αλλά δεν έχει τελειώσει ο τίτλος. Δεν θέλω να ακούω τέτοια πράγματα. Εμείς θα παλέψουμε για να είμαστε πάλι πρωταθλητές”.

Για το φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος:

“Φαβορί είναι εκείνος που είναι πρώτος στη βαθμολογία. Τυπικά είμαστε εμείς, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και αν τα κερδίσει, θα περάσει μπροστά. Πάντα δίνουμε προβάδισμα σε αυτόν που είναι μπροστά στην κατάταξη. Πριν από το παιχνίδι με τη Δόξα ήμασταν εμείς. Τώρα όχι πια. Τέλος πάντων. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Και εμείς και ο Παναθηναϊκός έχουμε να δώσουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Όταν φτάσουμε πριν από το μεταξύ μας ντέρμπι, θα δούμε ποιος είναι πιο φαβορί από τον άλλο”.

Για το αν θα ανακάμψει η ομάδα:

“Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ξέρω όμως τι έχει κάνει και πώς έχει δουλέψει η ομάδα μου όλη τη χρονιά. Θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Είμαι σίγουρος. Στην μπάλα πάντως δεν μπορείς να προβλέψεις. Μια στραβοκλωτσιά και όλα πάνε περίπατο. Αν η μπάλα δεν είχε πάει δοκάρι, θα είχαμε νικήσει τη Δόξα. Δεν ξεχνώ όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πήρα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, από μια απίθανη μπαλιά, με τον Ματ (σ.σ.: Νταρμπισάιρ) τραυματία ισοφαρίσαμε την ΑΕΚ. Έτσι είναι η μπάλα. Παίζουν έντεκα κόντρα σε έντεκα. Άνθρωποι που κάνουν λάθη, που επηρεάζονται από τον αέρα, από μία λακκούβα, από το παραμικρό. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να μην κολλάμε σε αυτά. Καλώς ή κακώς έτσι είναι. Αλλιώς θα κέρδιζαν πάντα οι ίδιοι”.

Για το αν η ομάδα κάνει “κοιλιά”:

“‘Όχι, δεν το πιστεύω. Πιο πολύ είναι θέμα ψυχολογίας. Στα δύο χρόνια που είμαι εδώ τα κερδίσαμε όλα τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Μετά τα Χριστούγεννα πήραμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα πάντως παίζεται σε ματς όπως αυτό με τη Δόξα. Όχι στα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι γόητρο, τιμή, αλλά ο τίτλος κρίνεται αλλού.Κι άλλες χρονιές όμως είχαμε Ευρώπη και τα πήγαμε καλά. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Μας λείπουν και παίκτες που είναι σημαντικοί, όπως ο Ιμπαγάσα και ο Ορμπάιθ, που αλλάζουν την ισορροπία της ομάδα.

Για κάθε ομάδα είναι κλασσικό σύνδρομο όταν δεν κερδίζει ένα παιχνίδι. Δεν νικήσαμε τη Δόξα, είμαστε σε κρίση. Έτσι είναι στη μεγάλη ομάδα. Στη μικρή αν δεν νικήσεις ένα ματς, έχεις το επόμενο. Δεν τρέχει τίποτα. Εμείς, όμως, πρέπει να κερδίζουμε παντού και πάντα. Αυτή την κατάσταση την ξεπερνάς με νίκες. Πίεση υπάρχει παντού. Έτσι είναι. Το αντέχεις ή το αφήνεις. Αν δεν μπορείς, πας σπίτι σου”.

Για την παραμονή του στον “ερυθρόλευκο” πάγκο, είπε:

“Ο πρόεδρος και εγώ έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι θέμα που αφήνουμε να συζητήσουμε για πιο μετά δίχως βιασύνη. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια πράγματα. Όλο αυτό μου λέτε από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ. Έχω άριστη σχέση με τον πρόεδρο. Για δέκα χρόνια όμως; Είναι πάντα στη μέση τα αποτελέσματα. Για όλους…”.

Για την περιρρέουσα υπεραισιοδοξία που υπάρχει για το Europa League:

“Με αυτά τα μυαλά φέραμε ισοπαλία με τη Δόξα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι τόσο μπροστά. Για την ώρα έχουμε τη Ρούμπιν. Γιατί να μιλάμε για τη Σάλτσμπουργκ, τη Μέταλιστ και ακόμα παρακάτω; Τι να λέμε; Μετά τον Λεβαδειακό παίζουμε εκεί κι εκεί και θα κάνουμε αυτό κι αυτό; Ξεχνάς τον Λεβαδειακό και σου έρχεται κι άλλη καταστροφή…”.

Για τις μεταγραφές:

“Παντού αρέσουν οι μεταγραφές. Και στην Ισπανία, φυσικά. Ίσως εκεί καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω την οικονομική κατάσταση και πλέον πιέζουν λιγότερο. Εκεί ζητάνε έναν παίκτη. Όχι για εντυπωσιασμό. Να πάρουμε ένα χαφ, σου λένε, χωρίς ανάγκη για όνομα. Εδώ είναι το επίθετο, το όνομα. Για μας αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει, τότε είναι καλοδεχούμενος. Εμείς πάντως τώρα έχουμε τον Ντιόγο.

Πρέπει να τον ενσωματώσουμε στην ομάδα, ώστε να πάρουμε το καλύτερο από αυτόν. Μπορεί ήδη να παίξει. Δεν έρχεται από διακοπές. Έκανε προπονήσεις, ήταν στην Ιαπωνία με τη Σάντος και μπορεί να βοηθήσει. Αν προκύψει κάτι καλό με άλλο παίκτη, εδώ είμαστε. Όχι όμως να κάνουμε μεταγραφή για τη μεταγραφή. Όχι απλά για να γεμίσουμε το ρόστερ, να ανεβάσουμε άσκοπα το μπάτζετ της ομάδας και στο τέλος να μην παίζει κανείς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε