Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Έχουμε εξαιρετική ομάδα και αυτό φαίνεται

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την αγωνιστική ταυτότητα που έχει δώσει στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως αυτή είναι στα πρότυπα των ισπανικών ομάδων, ενώ αναφέρθηκε και στο ματς με την Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην αγγλική έκδοση του “Al Jazeera”:

«Παλαιότερα δεν υπήρχαν πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό. Τώρα παίζουν αρκετοί σε ξένες χώρες και τα πηγαίνουν περίφημα», ανέφερε αρχικά ο 48χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η ομάδα μας πρέπει πάντα να κερδίζει. Οι απαιτήσεις σε αυτό τον σύλλογο είναι πάντα τεράστιες. Οι παίκτες το γνωρίζουν καλά αυτό. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα με διάφορες εθνικότητες στο ρόστερ και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά. Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League

«Είναι αλήθεια. Οι ελληνικές ομάδες έχουν μεγάλο πλεονέκτημα από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί τους, αλλά στο τέλος η ουσία παραμένει η ίδια είτε παίζεις εντός έδρας είτε εκτός. Να επιβάλλεις το στυλ παιχνιδιού σου. Να παίζεις το ίδιο επιβλητικά και στην έδρα σου και μακριά από αυτή».

Για τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού

«Στον Ολυμπιακό προσπαθούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού μας. Φυσικά, αφού προέρχομαι από την Ισπανία, η φιλοσοφία του Ολυμπιακού έχει πολλά από το ποδόσφαιρο της χώρας μου. Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι σχεδόν ίδια».

Για την οικονομική κρίση

«Η κρίση έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι, όμως, μόνο η Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη το βλέπουμε αυτό. Όταν έρχεται μια τέτοια δυσκολία ο κόσμος βλέπει σαν καταφύγιο το ποδόσφαιρο. Διατηρούν την αγάπη τους για τις ομάδες τους, γιατί είναι κάτι από το οποίο μπορούν να πάρουν χαρά. Κατά κάποιο τρόπο το κατανοούμε αυτό και προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο με αυτά που δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε